Gewoon kind zijn tijdens de vakantie bij gastouders

Europa Kinderhulp zet zich ook dit jaar weer vol in om vakantieouders te vinden die kinderen willen opnemen in hun gezin. Het betreft kinderen die opgroeien in zorgelijke situaties en die nauwelijks weten hoe het er in een gewoon gezin aan toe gaat. De kinderen verblijven bijna drie weken bij de vakantieouders thuis.

De kinderen ervaren dat er ruimte is om te spelen en om gewoon kind te mogen zijn, dat er oprechte aandacht voor ze is en waar tijd wordt vrijgemaakt. Fietsen, buiten spelen, samen eten, spelletjes doen, een boswandeling of voorlezen, maar vooral gewoon meedraaien in het gezin, gewoon bij u thuis. Het lijkt zo gewoon, maar voor deze kinderen is de aandacht en het spelen heel bijzonder.

U kan deze kinderen tegenkomen in de speeltuin, op het strand of misschien wel gewoon bij u in de straat. Na een kleine drie weken gaan ze opgeladen naar huis met een rugzak vol positieve ervaringen. Het spreekt voor zich dat dit waardevol is in hun jonge leven, maar zeker ook voor hun toekomst.

Dit is de invulling voor ongeveer 1500 kinderen die verblijven bij vakantieouders in Nederland. Daarvan komen ruim 140 kinderen bij gezinnen in Noord-Holland. Er komen kinderen uit Hannover 17 t/m 28 juli, Berlijn 24 juli t/m 10 augustus, Frankrijk 22 juli t/m 10 augustus, Oostenrijk 17 juli t/m 4 augustus en Nederland 24 t/m 7 augustus.

Voor meer informatie of aanmelding als vakantiegezin/vakantieouder:
www.europakinderhulp.nl of Carola Demmink 023-8224647.