Gemeente verloot drie luxe picknicks

Hondenpoep op straat is al jaren een van grootste ergernissen onder de inwoners van Heemstede. In 2017 startte de gemeente daarom ‘Operatie Schone Schoenen’ met een communicatiecampagne tegen hondenpoep, uitbreiding van het aantal plekken met hondenpoepzakjes en intensivering van de handhaving. Nu wordt hier een vervolg aan gegeven met een raamposteractie. Inwoners die de poster achter het raam hangen, kunnen een leuke prijs winnen.

Luxe picknick

De gemeente heeft een poster gemaakt met de oproep: “Houd Heemstede hondenpoepvrij’. Inwoners die de poster tussen 18 januari en 14 februari goed zichtbaar achter hun raam ophangen, maken kans op een luxe picknick voor het hele gezin. “Het leek ons een toepasselijke prijs om de winnaars te belonen met een heerlijke picknick op een mooie en uiteraard schone plek in Heemstede”, aldus wethouder Heleen Hooij, De winnaars mogen zelf kiezen waar en wanneer ze hun picknick houden. Er worden 3 picknicks verloot.

Pijltjes gooien

Voor het bepalen van de winnaars, gooit de wethouder drie pijltjes op een kaart van Heemstede die omgekeerd hangt. Bij de locaties van de pijltjes wordt gekeken naar de dichtstbijzijnde huizen waar de poster hangt.

Inwoners kunnen de raamposter vanaf 15 januari downloaden op www.heemstede.nl of hem afhalen in het gemeentehuis.