Gastlessen door Egelopvang, iets voor jouw school?

Altijd al meer willen weten over egels? Geïnteresseerd in een egelles verzorgd door een gastdocent in de klas? De Egelopvang Haarlem biedt een uniek lesprogramma voor basisscholen in de regio aan.

Er valt veel te ontdekken aan egels. Helaas is de eerste kennismaking met een egel vaak een dood exemplaar. Aangereden door een auto, verdronken in een vijver, omgekomen door tuingif. Om egels te behouden moeten we ons best doen om te zorgen voor een meer natuurlijke leefomgeving. Dat begint met kennis over de egel.

Veel mensen weten niet dat de egel met uitsterven wordt bedreigd. Door kennis te delen kunnen we de egel beter beschermen. De Egelopvang leert kinderen wat zij zelf kunnen bijdragen aan het behoud van de egel. Uiteraard op een leuke en leerzame manier.

De Egelopvang in Haarlem biedt vanaf september aan groep 6-8 van de basisscholen in de gehele regio gastlessen aan. De les bestaat uit een interactieve presentatie, filmpjes, leerzame opdrachten en een toets. Een bezoek aan de Opvang is ook mogelijk.

Reservering via egelopvanghaarlem@gmail.com. De kosten bedragen €30 per gastles, in de vorm van een donatie aan de Egelopvang.

Voor meer informatie over dit lesprogramma kunt u contact opnemen met Thecla Wolfs, tel. 06-81172378.