“Ik ga die berg op om grenzen te verleggen”

Aerdenhouters Irene Backhuijs (43) en Roos Oostendorp (39) wacht een zware klim naar de top van de Kilimanjaro in Afrika, op 5.895m. Zij zijn vertrokken naar Afrika om zoveel mogelijk geld op te halen voor oorlogskinderen. Irene en Roosfinancieren hun reis zelf en halen via sponsors geld op voor verschillende projecten van War Child. Voor een betere toekomst voor oorlogskinderen zien zij straks vanaf het dak van Afrika de zon opkomen.

De expeditie duurt zeven dagen en staat onder leiding van een Nederlandstalige expeditieleider, aangevuld met lokale dragers en gidsen. Ruim 90% van de opbrengst gaat rechtstreeks naar projecten om oorlogskinderen te helpen. War Child biedt momenteel in veertien landen honderdduizenden oorlogskinderen een combinatie van psychosociale hulp, onderwijs en bescherming. Irene Backhuijs: “Ik ga die berg op om mijn eigen grenzen te verleggen en voor al die kinderen wiens grenzen ongewild verlegd worden.”

Klaarstomen

War Child begeleidt de deelnemers bij zowel de fysieke voorbereiding als bij het ophalen van sponsorgeld intensief. Voor de in totaal 70 deelnemers is de Kili-Challenge al een tijd geleden begonnen tijdens een trainingsweekend in de Ardennen. Met bootcamps, wandelingen en een ijsbad zijn ze klaargestoomd voor de weg naar de top. De doelstelling van €300.000 komt steeds dichterbij. De teller van het opgehaalde bedrag staat inmiddels op 90%. De deelnemers hopen dat nog veel mensen hun actie zullen steunen de komende dagen.

De klim van Irene en Roos is te volgen via een satellietverbinding op www.warchild.nl/kili.