‘Freedom’ het corsothema in 2020

Regio – Het corsothema 2020 luidt ‘Freedom’. Hiermee wordt door het Bloemencorso van de Bollenstreek aangesloten bij de viering van vijfenzeventig jaar vrijheid in Nederland.

 “Het thema vijfenzeventig jaar vrijheid is zowel door het Nederlands Bureau voor Toerisme als het Nationaal Comité 4&5 mei centraal is gesteld”, verduidelijkt corsovoorzitter Willem Heemskerk. “In het verlengde hiervan is het Nationale Programma ‘Vrijheid Verbindt’ opgesteld dat een reeks van activiteiten in dit kader bevat die zowel in 2019 als 2020 plaatsvinden en een breed palet aan doelgroepen zal aanspreken. Ieder van ons heeft een eigen beleving bij het woord vrijheid. Met ons corsothema ‘Freedom’ haken we daarop in, vanuit de wetenschap dat dit ook andere organisaties zal inspireren zich bij het corso aan te sluiten. Deze insteek heeft het corsobestuur overtuigd dat de keuze van ‘Freedom’ als corsothema 2020 op het lijf geschreven is.”

Het Bloemencorso van de Bollenstreek is het grootste Lentefeest van Nederland en voorziet in een voorjaarsbloemenspektakel van maar liefst vijf dagen: 22, 23, 24, 25 en 26 april. Alle bollengemeenten en bloemenstad Haarlem zijn hier met tal van corso activiteiten bij betrokken. Het hoogtepunt is op zaterdag 25 april 2020 wanneer het corso van Noordwijk naar Haarlem zal rijden. Kijk voor meer corso-informatie op https://www.bloemencorso-bollenstreek.nl/nl/.

Foto: Bart Jonker.