Fraai kostuumdrama over autocratische vorstin

Vrijdag 27 januari gaat De Shakespeare Club hier in première in de Toneelschuur in Haarlem. De Shakespeare Club was in de jaren ‘40 en ’50 van de vorige eeuw de voorloper van het COC. Deze (met tegenzin door de overheid gedoogde) club voor mensen die ‘anders’ waren inspireert De Gemeenschap tot het maken van De Shakespeare Club, in het jaar dat COC Nederland 70 jaar bestaat. Een dramatische en humoristische voorstelling over identiteit en afwijking. Regie Roy Peters, tekst Rob de Graaf. In totaal is De Shakespeare Club vier keer te zien in de Toneelschuur. Ook staan een inleiding en nagesprek gepland.

Vijf spelers verbeelden een fraai kostuumdrama over een autocratische vorstin in een hooggelegen paleis. Deze koningin heeft het moeilijk met haar twee kinderen, die vooral hunkeren naar de genegenheid van hun seksegenoten en zich niet bekommeren om de plichten van hun koninklijke rol. Een exotische minnaar, een manipulerende huisleraar en een bruuske zelfmoord maken het drama compleet. We leren ook de spelers achter de rollen kennen: de leden van De Shakespeare Club die dit stuk spelen. Ook zij hebben het moeilijk met hun identiteit en met de rol die het leven hen oplegt. Wanneer de hoge en kille paleiszaal transformeert tot een vintage homodisco, gaan zij met verbeten energie op zoek naar zichzelf.

Na de succesvolle queer stand-up-show Stand up, lie down (nominatie VSCD Mimeprijs 2015) en Stripverhaal (2016) komt De Gemeenschap nu met een nieuwe grillige voorstelling die strijdbaarheid combineert met humor. Een stuk over verbondenheid en het verborgene, over het bevechten van een identiteit, over solidariteit, conventies en afwijking. De Gemeenschap maakt strak georganiseerde theatervoorstellingen die gaan over zwakte en onzekerheid. Voorstellingen die laveren tussen abstractie en verhaal, tussen experiment en amusement en vaak ook tussen het woord en de beweging.

Speelperiode donderdag 19 januari t/m zondag 2 april 2017
Meer informatie http://www.degemeenschap.nu/