Fietsreis in zuiden van India voor het goede doel

Heemstede – De Heemsteedse Caroline van Dijk gaat van 2 t/m 14 januari 2023 met een groep vrouwen voor Stichting Melania Ontwikkelingssamenwerking ruim 400 km fietsen in de deelstaat Tamil Nadu, in het zuiden van India. 

Daarmee wil ze geld ophalen voor de goede doelen die Melania steunt. Eerder deed Caroline dit al in Rwanda, Zambia en Vietnam. 

Mensen kunnen zich aanmelden om mee te fietsen. “We bezoeken projecten van Melania en halen sponsorgeld op. Fietservaring is niet noodzakelijk, maar wel fijn. We huren fietsen ter plaatse en er reist een fietsenmaker mee en een bus voor bagage en transfers. We slapen in eenvoudige hostels en genieten van het heerlijke Indische eten.” 

Eén van de vrouwengroepen die Melania steunt, wordt bijv. getraind in de productie van biologisch afbreekbare mest. Hiervoor worden composteerputten gebouwd en de mest van koeien verzameld. De compost wordt verhandeld op de markt om uitgeputte landbouwgronden weer vruchtbaar te maken. De vrouwen vormen een coöperatie en volgen samen trainingen. Hierbij worden ze ondersteund door een plaatselijke hulporganisatie. Elke deelnemer wordt gevraagd circa 1.000 euro aan sponsorgeld op te halen om de projecten mee te financieren. 

De kosten zijn circa 950 euro voor de vlucht en 1.350 euro aan kosten voor de overnachtingen, maaltijden, fietshuur, fietsshirt en transfers. 

Neem contact op met Caroline over deze reis: 06 5128 9796, of via cvandijk@melania.nl. Informatie over Melania vind je op de website: www.melania.nl.

Bij de foto: Fietsreis door India. Wie wil meefietsen? (Foto aangeleverd door Caroline van Dijk).