Fietsexcursie met toelichting op (geplande) bouwwerken

Op vrijdag 2 en zondag 4 november houdt Architectuurmuseum ABC weer een fietsexcursie langs bijzondere geplande of bestaande bouwwerken.

Ditmaal koerst ABC door Haarlem Zuid-West. Centraal staat het Emmaplein. De start is vrijdag om 13.30 uur en op zondag om 11.30 uur, vanaf het Emmaplein.
De fietsexcursie staat in het teken van de wijk-te-kijk-expositie ‘Haarlem Zuid West, wonen en werken langs de lijn’, die op dit moment is te zien in het ABC. Op het Emmaplein geeft Marisa Beretta toelichting op de plannen die leven over de herinrichting van het gebied direct rond de Bavo basiliek. De volgende stop is bij het spoorhuisje aan de Koppestokstraat (toelichting door Casper de Canne) gevolgd door een kijkje bij het Remise-gebied.

De fietstocht wordt afgesloten met bezoeken aan nieuwbouwproject Stack & Duet (toelichting door architect Robert Mulder o.v.) en aan volkstuin Nooit Rust (toelichting Paula Frederiks o.v.) Kosten van deelname bedragen €7,50 (ABC-vrienden betalen €5,-).

Aanmelding is noodzakelijk bij ABC tel. 023-5340584 (dinsdag tot zondag 13-17 uur). Meer informatie: https://www.architectuurhaarlem.nl/activiteit/fietstochten-haarlem-zuid-west

Bij de foto: De start van de tocht is op het Emmaplein, naast de basiliek. Het terrein zal opnieuw worden ingericht.