Fietsexcursie Geniedijk langs groene gebieden en historie in de Haarlemmermeerpolder 

Vijfhuizen – Op zondag 25 juni houdt IVN Zuid-Kennemerland een fietsexcursie tussen 11 en 13 uur. Gidsen Gonneke en Marja fietsen mee.

De groep verzamelt met eigen fiets bij Gemaal Koning Willem 1 aan de ringvaart nabij fort Vijfhuizen. 

De route langs de Geniedijk doorsnijdt de polder en is onderdeel van de Stelling van Amsterdam (gebouwd tussen 1888 en 1903). Tegenwoordig loopt er een pad langs, dat ook wel het Liniepad wordt genoemd. Links en rechts van de Geniedijk liggen prachtige groene gebieden, deze fietsroute verbindt de mooie groene gebieden op een leuke, recreatieve en inspirerende manier. Maar u fietst ook langs allerlei historische bouwwerken met hedendaagse architectuur, zoals de 3 forten, gerenoveerde munitiebunkers, een molen, een voormalig buitenbad, het hoogste uitzichtpunt, een duurzaam bedrijventerrein, vleermuiskasten en natuurlijk diverse prachtige verbindingsbruggen. Hierdoor is er een ruim 20 km lange fietsroute ontstaan van startpunt Vijfhuizen naar eindpunt Aalsmeer. Tevens is er een meer strakkere en kortere route terug van Aalsmeer naar Vijfhuizen. 

Afhankelijk van de aanmeldingen en belangstelling kan er ook gekozen worden een halve route te fietsen. Aanmelden bij: ivnhaarlemmermeer@gmail.com. 

Foto: Fort Vijfhuizen (Ronald Cassee / IVN).