Fictie en non-fictie over penibele situatie Iraanse Raya

Nadat haar asielaanvraag is afgewezen besluit Raya, een jong Iraans meisje, illegaal op straat te gaan leven in Amsterdam. Een filmcrew volgt haar met gepaste afstand, maar krijgt gaandeweg steeds meer aanvechting om in te grijpen. In een bijzondere mix van fictie en non-fictie maakt het onafhankelijk geproduceerde Dance Iranian Style duidelijk hoe penibel de situatie is van iemand die niet hier mag blijven en ook niet terug kan. De films is volledig opgenomen in Amsterdam en kwam tot stand via improvisatie; fictie en non-fictie-elementen zijn verweven tot een film-in-een-film.

Op vrijdag 24 november wordt de film ‘Dance Iranian Style’ gepresenteerd in ‘het Verhalenhuis’ te Haarlem. Regisseur Farshad Aria is deze avond aanwezig en zal de inleiding en het nagesprek leiden.

Regie is in handen van Farshad Aria en voor scenario en productie tekende Nafiss Nia. Er wordt Nederlands, Engels en Perzisch gesproken maar de film is Nederlands ondertiteld. Aanvang is 19.30 uur. De toegang bedraagt €6,-.

Reserveren is verplicht: www.verhalenhuishaarlem.nl
Verhalenhuis Haarlem vindt u aan de Van Egmondstraat 7, Haarlem-Noord.