Excursie voor jonge en beginnende vogelaars

Een mooie serie van drie IVN-vogelexcursies in Zuid-Kennemerland; iedere excursie met een eigen thema. In het voorjaar laten vogels zich goed horen. Enerzijds om een territorium te markeren, anderzijds om een dame te verleiden samen te nestelen. Je komt ogen en oren tekort wil je dat allemaal in je opnemen. Drie excursies in de bekendste habitats van onze regio om het fantastische fenomeen van de voorjaarsrituelen in beeld (en geluid!) te krijgen. Elke ochtend een half uurtje vroeger, want in de vogelwereld geldt: hoe vroeger, hoe mooier.

Zaterdag 15 april is de 1e excursie van de serie is met het thema ‘het Bos’. Lopend door Koningshof ervaren hoe goed je jezelf als bosvogel kenbaar kunt maken tussen al die dichte bladeren. Verwacht vogels als Fitis, Boomklever, een roffelende Grote Bonte Specht en vast en zeker een scherp zingende Zanglijster, kleurrijke Putter of wie weet zelfs een Fluiter met zijn ‘stuiterende knikker’-zang.
aanvang om 6.30 uur bij het infopaneel op de parkeerplaats Koningshof, Duinlustweg 26, Overveen. Deze excursie is zeer geschikt voor jonge en/of beginnende vogelaars. Gelieve een kijker mee te nemen.

Dit is een excursie in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Deelname is gratis. Reserveren/aanmelden via www.np-zuidkennemerland.nl. Informatie Luc Leermakers bij 06-23054796 of kijk op www.ivn.nl/zk.