Enge figuren op de Sparrenbosschool

Het was een griezelige ‘happening’ op het schoolplein van de Sparrenbosschool, woensdag 4 oktober; er liepen enge figuren rond… Vooral de zes heksen vielen op. Wat was er nu precies aan de hand? De opening van de Kinderboekenweek 2017 natuurlijk!

De Kinderboekenweekcommissie heeft ook dit jaar puik werk geleverd met een gevarieerd en leerzaam programma. In alle klassen wordt de komende anderhalve week aandacht besteed aan de Kinderboekenweek. Dit gebeurt op uiteenlopende manieren. Lezen en voorlezen zijn daarbij heel belangrijk, maar het gaat er vooral om dat kinderen zelf enthousiast worden (gemaakt) om te lezen. Ze nemen boeken en griezel-items mee van huis, ze knutselen in circuitvorm naar aanleiding van het thema en vanzelfsprekend is er op vrijdag de 13e een spectaculaire afsluiting van de Kinderboekenweek. Ouders kunnen dan het resultaat komen bewonderen van de gemaakte kunstwerken van de kinderen en er is een boekenmarkt.

De opening was voor directeur Noël Minnes even afzien; hij werd door zes heksen in een heksenketel gestopt om daar op de muziek van ‘Zes Heksen’ vakkundig gaar gekookt te worden.

Noël: “Wij vinden het belangrijk om bij dit soort landelijke acties, zoals de Kinderboekenweek, even een leuke impuls te geven met het team zodat alle leerlingen en ouders weten: hier gaan we de komende periode mee aan de slag. Zo staan alle neuzen dezelfde kant op en zijn ouders op de hoogte waar het over gaat als hun kind met allerlei griezelverhalen thuiskomt ’s middags. De leerlingen doen graag mee en zijn op deze wijze intrinsiek gemotiveerd om nieuwe dingen te leren.”

Iedereen trok na de ludieke opening en masse de school in om lekker voorgelezen te worden. Een geslaagde start van de Kinderboekenweek dit jaar voor iedereen van de Sparrenbosschool!