Eerste natuurwerkdag in het nieuwe jaar

Goede voornemens voor het nieuwe jaar? Meer naar buiten? Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert in samenwerking met Staatsbosbeheer op zaterdag 7 januari een Nieuwjaarswerkdag langs het Visserspad te Overveen. Deelnemers aan deze werkdag gaan dennen zagen. Leef je uit in de natuur. Een dag lekker buiten werken in de natuur met een groep enthousiaste mensen! Het belooft een leuke werkdag te worden.

De werkers gaan dennen zagen langs het Visserspad, het fiets/wandelpad van Kraantje Lek in Overveen naar Zandvoort. Zagen is nodig om de duingebied langs het pad open te houden en met de gezaagde dennen/dennentakken gaat u sluippaden dichtmaken. Sluippaden zijn een probleem daar wandelaars de duinen kapotlopen. En de open plekken zijn van groot belang voor vele, voor het duin karakteristieke, planten en dieren. Zodat bloemen, vlinders en zandhagedissen weer een kans krijgen!

Verzamelen voor deze Nieuwjaarswerkdag op zaterdag 7 januari is om 9.30 uur op de parkeerplaats van Kraantje Lek (de auto graag neerzetten langs de weg; niet op de parkeerplaats!), Duinlustweg 22 te Overveen. De werkdag duurt tot 15.00 uur. Zorg zelf voor werkkleding, laarzen en neem je eigen koffie/thee en lunch mee. Voor gereedschap, begeleiding én lekkere vlaai bij de koffie wordt gezorgd! Informatie bij Marc van Schie, 06-22 5757 48. Aanmelden graag via ivnzk.natuurwerk@gmail.com. Of kijk op www.ivn.nl/zuidkennemerland.