Edwin van Balken nieuwe algemeen directeur van Stadsschouwburg en Philharmonie

Per 1 oktober 2019 wordt Edwin van Balken algemeen directeur van Stichting Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem. Van Balken was eerder directeur van het DeLaMar Theater in Amsterdam en is nu directeur van de Theateralliantie.

De Raad van Toezicht van de Stichting Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem is verheugd te kunnen mededelen dat per 1 oktober a.s. Edwin van Balken aantreedt als algemeen directeur van de Stichting. Hij volgt Jaap Lampe op, die in februari jl. heeft aangekondigd in het najaar te stoppen als algemeen directeur. Van Balken zal samen met zakelijk directeur Yvonne van Popta de directie en het bestuur van de Stichting vormen.

Ervaren bestuurder

Van Balken (1963), woonachtig in Haarlem, is een ervaren bestuurder. Hij is momenteel directeur van de Theateralliantie en was van 2009 tot 2017 directeur van het DeLaMar Theater in Amsterdam. Daarvoor was hij verantwoordelijk voor de commerciële (her)ontwikkeling en exploitatie van alle spoorwegstations.

De Raad van Toezicht is van mening in Van Balken een uitstekende kandidaat te hebben gevonden om de beide historische podia in Haarlem in een nieuwe fase van hun bestaan leiding te geven. Peter van Barneveld, voorzitter van de Raad van Toezicht: “We zijn heel blij met de benoeming van Edwin en we verwachten dat hij met zijn persoonlijkheid en ervaring bij uitstek geschikt is om de ingezette koers te kunnen verdiepen en uitbouwen. Wij kijken met vertrouwen uit naar de samenwerking.”

Van Balken “Ik ben ontzettend vereerd dat ik mijn passie voor muziek en theater mag inzetten voor Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem. De grote culturele betekenis van beide theaters voor de stad Haarlem, zal mijn band met mijn eigen woonplaats nog intenser maken. Ik zie ernaar uit om samen met alle aanstaande collega’s en Haarlemse partners, de grote bijdrage van Jaap Lampe een succesvol vervolg te geven.”

Fotograaf: Roy Beusker