Dreefexpositie ‘Transforming the Future’ in Haarlem

Haarlem – Handtassen gemaakt van de maag van een koe en trendy sneakers met een zool van gerecyclede kauwgom. Twee voorbeelden van duurzame objecten die te zien zijn in de Dreefexpositie ‘Transforming the Future’. Elf Noord-Hollandse ontwerpers presenteren hier vanaf 20 september producten, projecten en concepten die bijdragen aan een duurzame en circulaire economie.  

Er zijn ontwerpen te zien van Billie van Katwijk, Sarmite Polakova, Basse Stittgen, Dirk van der Kooij, Eibert Draisma, Bas Froon, Lena Winterink, Merel Slootheer, Urban Nature Culture, Teresa van Dongen en Publicis/Explicit. Deze ontwerpers spelen een actieve rol in de overgang naar een duurzame wereld. Met concepten, producten en diensten die niet alleen functioneel, nuttig, esthetisch verantwoord en gebruikersgericht zijn, maar die ook een circulaire economie stimuleren.

‘Transforming the Future’ toont hoe de ontwerpers deze rol oppakken. Door minimaal gebruik te maken van materialen en energie. En door producten te maken die langer meegaan. Of die de uiteindelijke hoeveelheid afval reduceren, waar mogelijk tot nul. Bijvoorbeeld door afval weer als grondstof te gebruiken voor nieuwe producten en daarmee de cirkel te sluiten.  

De tentoonstelling staat in het provinciehuis: Paviljoen Welgelegen, Paviljoenslaan 3 in Haarlem. De expositie is op werkdagen te bezichtigen van 20 september tot en met 6 januari. De deuren zijn open van 9.00 – 17.00 uur, de toegang is gratis. Bezoekers kunnen ook een kijkje nemen bij de historische tentoonstelling over het gebouw.

Foto ‘Gumshoe’ aangeleverd.