‘Door het donkere bos met nachtelijk gefladder’

Overdag is het fijn wandelen in het rustige Bennebroekbos. In de schaduw van oude grote bomen kunnen omwonenden en bezoekers ontspannen en tot rust komen. ’s Avonds nemen heel andere bewoners het bos over. Vleermuizen ontwaken als de zon ondergaat en benutten de lanen en waterpartijen om te jagen.

In de vlucht zoeken verschillende soorten vleermuizen met hun radarsysteem naar muggen en andere gevleugelde hapjes. Onhoorbaar voor het menselijk oor, maar daar is de batdetector voor uitgevonden. Een speciaal apparaat waarmee de signalen van de langsrazende vleermuizen hoorbaar worden voor de mens. De gids van Landschap Noord-Holland neemt een aantal van deze detectoren mee, zodat ook u de kleine vliegende jagers kunt spotten. Deze vleermuiswandeling voert door het donkere bos langs de schimmen van grote bomen, nachtelijk gefladder en wie-weet-wat-nog-meer? Wandel mee op deze vleermuistocht op vrijdag 26 augustus; verzamelen om 21 uur bij het parkeerterrein van speeltuin Linnaeushof, Glipperweg 4c. De wandeling duurt ca. 1,5 uur en is ook geschikt voor kinderen.

Zin om mee te gaan? Reserveer en plaatsje op www.gaatumee.nl. Kosten Volwassenen €7,-, Beschermers €4,-. Kinderen tot 12 jaar €3,-, van Beschermers €2,-

Foto: Ruige dwergvleermuis. (Dutchphoto)