home-start humanitas deel ervaring met gezinnen

Deel uw ervaring als opvoeder bij gezinnen

Home-Start Haarlem zoekt ervaren ouders of opvoeders, die een steuntje in de rug willen zijn voor gezinnen. De voorbereidende cursus voor nieuwe vrijwilligers duurt zes dagdelen van 9.30 tot 12.30 uur en start op maandag 4 maart. De organisatie is op zoek naar hartelijke mensen die: zelf ervaring met opvoeding hebben, goed kunnen luisteren en bereid zijn om een aantal uren per week een gezin te ondersteunen. Wie aan de voorbereidende training wil meedoen kan zich in de maand januari aanmelden.  

Om bij Home-Start aan de slag te gaan is geen speciale vooropleiding nodig. Zelf ervaring hebben als opvoeder is voldoende. Je denkt mee over de opvoeding van de kinderen, biedt een luisterend ooren soms praktische hulp in het gezin waaraan je gekoppeld wordt. 

De ervaring bij Home-Start is dat het werk en de scholing die je krijgt, bijdraagt aan je eigen persoonlijke ontwikkeling en je leven verrijkt. De vrijwilligers die voor Home-Start wekelijks een gezin bezoeken, zijn bijna zonder uitzondering heel enthousiast over hun werk. Ze hebben het gevoel iets voor iemand te kunnen betekenen op een gelijkwaardige basis. En zien het als mogelijkheid echt in contact te komen met andere ouders, die misschien heel anders in het leven staan.

Home-Start is een landelijk programma in opvoedingsondersteuning. Home-Start Haarlem wordt uitgevoerd door Humanitas en is er voor inwoners van Haarlem. 

Meer weten over Home-Start? Kijk op www.home-start.nl. Je kunt je telefonisch aanmelden voor een kennismakingsgesprek bij een van de coördinatoren: Stéphanie 06-35130429 of Monique 06-53614050 of via e-mail naar Home-Start.Haarlem@Humanitas.nl