De ware liefde van Julia Ohrmann

Julia Ohrmann kwam al op jonge leeftijd onder de bezielende invloed van de wereld muziek en jazzscene van Parijs (haar tweede thuis). In dit decor ontwaakte bij haar de ware liefde voor de bansuri (Indiase bamboe fluit). Niet lang daarna vertrok Julia naar Rotterdam om te gaan studeren aan de Codarts World Music Acadamy bij de wereldberoemde bansuri maestro Pt. Hariprasad Chaurasia. Als ze niet ergens optreedt en bezig is om de wijde wereld van klassiek Indiase muziek te bereizen, dan is zij te horen op opnames in diverse genres, van traditioneel Indiaas, tot experimenteel elektro-­akoestisch of als feature bij de soundtrack van een speelfilm. Ze speelt vanuit haar ziel en is bekend om haar prachtige precieze manier van het spelen, wat tot uiting komt bij de ingewikkelde Indiase ornementaties (versieringen van de noten).
In Haarlem, op zondag 19 maart, gaat Julia improviseren over de structuren van de raga’s uit Noord-India, begeleid door de Indiase tabla virtuoos Ganesh Ramnath en Josette Pangels op Tanpoura.

Het concert zal plaatsvinden in de kapel van het Rosenstock-Huessy huis, Hagestraat 10 Haarlem. De aanvang is 15.00 uur en de entree bedraagt €15,-.
Kaarten zijn in de voorverkoop te verkrijgen á €14,- via www.helendegeluiden.nl en aan de kassa bij nieuwetijdswinkel Ananda, Gierstraat 10, Haarlem.