10_2018_lynn_sneeuwgeest

‘De Sneeuwgeest’, 10-jarige Lynn schrijft haar eerste boek

Heemstede – Lynn Stoffers zit in groep 7 van basisschool De Ark in Heemstede. Schrijven en toneelspelen zijn haar passies. Haar droom was om ooit haar eigen boek in de boekenkast te hebben staan.

Lynn was vanaf de kleutertijd al actief met schrijven. In groep 5 werd door de school een typecursus aangeboden en na het behalen hiervan begon Lynn een verhaal te schrijven, dat na bijna een jaar werk, resulteerde in een boek. Haar moeder stuurde het script als verrassing naar uitgeverij Boekscout en die wilde het graag uitgeven. Na een lang proces verscheen afgelopen vrijdag het eerste boek van Lynn, ‘De Sneeuwgeest’.

Omdat deze bijzondere dag nog in de Kinderboekenweek viel, ontstond het idee er een feestelijk moment van te maken. De directeur van de school, Suzanne Confurius, werd gevraagd of zij het eerste exemplaar aan Lynn wilde uitreiken. Het was tenslotte mede dankzij de typecursus op school, dat Lynn ooit aan haar boek was begonnen. Suzanne was zeer vereerd en wilde graag meewerken. Afgelopen vrijdag, tijdens de afsluiting van de Kinderboekenweek op school, is in het bijzijn van alle leerlingen het boek onthuld. De droom van Lynn was uitgekomen!

‘De Sneeuwgeest’ gaat over Lotte die op skivakantie gaat. Samen met nog twee kinderen uit haar skiklas skiet ze na de les naar het dal maar de drie kinderen komen daar nooit aan. Waar zijn ze gebleven en heeft dit te maken met de eerder verdwenen kinderen in het dorp?

Ben jij benieuwd naar het boek van Lynn? Kijk dan op www.boekscout.nl. De Sneeuwgeest is via de uitgeverij te koop of te bestellen via de boekwinkel.