De Koorbiënnale zoekt deelnemers voor Schalkwijk Koor

Regio – Speciaal voor inwoners in en om Schalkwijk, dus ook Heemstede, is er een bijzonder project waar iedereen gratis aan mee kan doen: deelname aan het Schalkwijk Koor met optredens op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli 2019.  De Koorbiënnale is op zoek naar zoveel mogelijk deelnemers.

Samen met 1.000 deelnemers wordt het stuk The Public Domain van de wereldberoemde componist David Lang gezongen. De tekst is in het Engels. De muziek is niet moeilijk en wordt op een fijne manier gerepeteerd.

Het Schalkwijk Koor krijgt een eigen koorleider die het stuk met de deelnemers van dit koor gaat instuderen tijdens 3 avondrepetities in de periode mei/juni.  De repetities vinden plaats in de Wereldmuziekschool in het winkelcentrum van Schalkwijk. Hierna zijn er nog 2 repetities in Amsterdam met (een deel van) de rest van de zangers. Op vrijdag 5 juli aan het einde van de dag is het tijd voor dé Nederlandse première van The Public Domain. Deze vindt plaats in de openbare ruimte rondom het WTC gebouw in Amsterdam Zuid. Op zaterdag 6 juli aan het einde van de dag vindt het optreden plaats in Schalkwijk, op het terrein schuin tegenover de Lidl bij de Floris van Adrichemlaan. 

Deelname aan het project is gratis, er wordt alleen gevraagd om  wel bij alle repetities en optredens aanwezig te zijn.  

Interesse? Kom dan naar de inloop-repetitie met onze gastdirigent Hans Veldhuizen. Donderdag 21 maart om 19.30 uur in Wereldmuziekschool in winkelcentrum Schalkwijk. 

Meedoen? Meld je voor 1 april aan door een mail te sturen naar info@wereldmuziekschool.nl  

Meer info op: koorbiennale.nl/nieuws/artikel/122/doe-mee-met-het-schalkwijk-koor