De Heemsteder feliciteert 100-jarige KLM!

Heemstede/Amstelveen – De Heemsteder feliciteert luchtvaartmaatschappij KLM met haar 100-jarig bestaan. KLM is vandaag maandag 7 oktober officieel 100 jaar oud en is daarmee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. Voordat KLM werd opgericht, verleende Koningin Wilhelmina reeds het predicaat ‘Koninklijk’ aan KLM in oprichting op 12 september 1919. Het is uniek om al bij oprichting het predicaat Koninklijk te ontvangen.

De oprichting op 7 oktober 1919 werd officieel opgetekend als ‘Koninklijke Luchtvaart Maatschappij voor Nederland en Koloniën’ (KLM). Oprichters zijn een consortium van investeerders. Albert Plesman wordt gevraagd de dagelijkse leiding van het nieuwe bedrijf op zich te nemen en wordt aangesteld als administrateur van KLM.

Op 7 mei 1920 vond de eerste KLM-vlucht plaats door piloot Jerry Shaw die met een geleaste DeHavilland DH-16 van Londen naar Amsterdam vloog. Aan boord twee journalisten, een brief van de Londense burgemeester voor zijn Amsterdamse collega en een pak kranten. Meer weten over de geschiedenis van onze luchtvaarttrots? Kijk dan op: https://www.klm.com/travel/nl_nl/corporate/history.htm.

Bron: KLM Corporate, foto: Bart Jonker.