Missing image

Danszaal van toen voor ouderen Zorgcentrum Wildhoef

Voor de bewoners van het Zorgcentrum Wildhoef te Bloemendaal werd zondag 8 oktober een dansfeest met muziek van toen. Zestig ouderen swingden twee uur lang met de 16 vrouwen van de Ladies’ Circle Haarlemmerland op de muziek van het Danspaleis.

De aula van Wildhoef was getransformeerd tot een danszaal uit de jeugd van de ouderen. Iedereen waande zich terug in de tijd met een DJ die muziek van ‘toen’ draaide. Er lagen kleedjes op tafel, een hapje en een drankje werd geserveerd en de voetjes gingen van de vloer. Niemand ontsprong de dans, ook mensen in een rolstoel swingden er op los.

“De Danspaleisformule is ontwikkeld vanuit het inzicht dat muziek een magisch middel is om mensen bij elkaar te brengen en om mensen in beweging te zetten”, aldus Suna Duijff, oprichtster van Ervaringsdeskundige Stichting Het Danspaleis.

Pam Coops – van Noordwijk, voorzitter van de Ladies’ Circle Haarlemmerland: “We willen contact met ouderen uit onze buurt maken en hen op een bijzondere manier aandacht geven. De Danspaleis disco voor ouderen waar jong en oud elkaar ontmoeten, sluit daar perfect bij aan. En volgens ons is het gelukt om de Wildhoefbewoners een mooie onvergetelijke middag vol aandacht te bezorgen.”

De Ladies’ Circle Haarlemmerland heeft als doel om goed te doen in de maatschappij en daar met elkaar een bijdrage aan te leveren. In plaats van alleen geld inzamelen voor een goed doel, willen de zestien Ladies dit jaar ook iets dóen. Deze ondernemende, enthousiaste en actieve club organiseert zowel landelijk als lokaal vele activiteiten die in het teken staan van vriendschap & service. Meer informatie over de Ladies’ Circle Nederland vindt u op www.ladiescircle.nl

Het Danspaleis is een dansfeest met muziek van toen. De PlatenDraaier trekt de ouwe krakers uit de koffer zoals Johnny Hoes, Louis Prima, Doris Day en vele andere sterren van weleer. Van tranentrekkers tot polonaise en van Engelse wals tot rock-en-roll. Voor ouwelui en iedereen die van swingen houdt. Sinds 2012 is het Danspaleis een rondreizend theatraal mini-evenement dat wordt ingehuurd door zorgcentra, bedrijven, buurtlocaties en festivals om samen met ouderen een feest te vieren. Een bevlogen PD, een rijdend discomeubel, een glimmende dansvloer, een feestelijk decor en gastvrouwen en -heren geïnspireerd op de jaren ’40 en ’50 maken het Danspaleis een vrolijk feest van herkenning. Voor meer informatie en andere edities van de Danspaleis karavaan langs de verschillende zorg- en buurtlocaties in Nederland kijk op www.hetdanspaleis.com