Copier bijt zich vast in een thema

Martin Copier (schilderijen) en John Stiegel (houten beelden) exposeren hun werk van vrijdag 6 april tot en met zondag 13 mei in Galerie Kunst 2001. In werken van beide kunstenaars is de bezieling te herkennen van het creëren in vrijheid. De tentoonstelling wordt geopend op zondag 8 april om 16.00 uur in het Dorpshuis van Badhoevedorp aan de Snelluislaan. De Galerie is geopend van vrijdag tot en met zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur en op afspraak.

Martin Copier is in 2005 afgestudeerd aan Academie St. Joost in Breda en werkt sindsdien als zelfstandig kunstenaar. Zijn werk is gelaagd en je ervaart de rust en het geduld waarmee hij op een ambachtelijke manier zijn werk maakt. Hij suggereert beweging en diepte en maakt gebruik van houtsnededrukken in zijn schilderijen. Hij bijt zich graag vast in een project of thema, wil het uitdiepen en zich eigen maken, onderzoeken waar de grenzen lopen. Copier is een kunstenaar die bezieling heeft en onophoudelijk bezig is met creëren. Hij grijpt de vrijheid die je als kunstenaar nodig hebt om te doen wat je voelt. Je wordt in zijn werk gezogen en komt in een nieuw universum terecht. De kunstenaar daagt de kijker uit om zich open te stellen voor zijn wereld.

John Striegel exposeerde in 2011 al in Kunst 2001, nog in het oude gebouw. Sindsdien is hij altijd bezig geweest met het maken van houten abstracte beelden en de laatste jaren steeds vaker met ‘houten muzikanten’. Deze muzikanten laten een ontwikkeling zien, ze worden steeds abstracter en de instrumenten zijn niet altijd meer van hout. Maar nog altijd laat hij het plezier, het enthousiasme, de expressie en de beweging van de muzikant op een kubistische wijze zien. Je hoort en ziet de muzikant als het ware spelen. Ook hij werkt met de bezieling van het creëren in vrijheid.

Meer informatie over de kunstenaars en Galerie Kunst 2001 is te vinden op www.galeriekunst2001.nl