Clyde R. Lo A Njoe presenteert ‘Parelmoerpoeder’

Op 6 november vindt om 15.30 uur in de Pletterij Haarlem een zondagse editie plaats van het soms geopende literair café van Uitgeverij In de Knipscheer. Dit keer staan de auteurs Els Launspach, Clyde R. Lo A Njoe en Pim Wiersinga in de spotlights. Zij presenteren alle drie hun nieuwe werk, uitgegeven bij In de Knipscheer. Alle drie boeken zijn historische romans over romantische liefde.
Van Els Launspach is dat haar roman ‘Maîtresse van Oranje’ over Margaretha van Mechelen, haar relatie met de ongehuwde prins Maurits, zoon van Willem van Oranje, en hun zoon, de latere Willem van Nassau.
Clyde R. Lo A Njoe, de Arubaanse beeldend kunstenaar, dichter en wereldburger, presenteert zijn vuistdikke roman ‘Parelmoerpoeder’, het bijzondere verhaal over hoe de joods-Duitse ouders van hoofdpersoon Esther de Tweede Wereldoorlog in Amsterdam overleefden en hoe hun oorlog nadien de hare werd. Parelmoerpoeder is de eerste roman van Clyde R. Lo A Njoe. Pim Wiersinga tenslotte voert zijn lezers in zijn boek “Eleonora en de liefde” de Middeleeuwen binnen aan de hand van troubadour Thomas die niet alleen daarin het meesterschap nastreeft. In episodes van epische allure schetst Wiersinga de geboorte van de romantische liefde zoals wij die nog altijd kennen, al was het maar in de herinnering: groots en teder, loyaal en overspelig. Peter de Rijk, Michiel van Kempen en Thijs Launspach zullen de schrijvers interviewen. De presentatie is in handen van Franc Knipscheer.
Zaal open om 15.00 uur, terwijl de aanvang 15.30 uur is. De toegang is gratis. Vooraf reserveren is verplicht en kan via www.pletterij.nl.
De Pletterij is te vinden aan de Lange Herenvest 122, 2011 BX Haarlem.