Calendar Girls te zien in het Haarlemmerhout Theater

PARTNERBIJDRAGE

Haarlem – Het huisgezelschap van het Haarlemmerhout Theater speelt van 12 tot en met 28 september haar derde toneelproductie Calendar Girls, de theaterhit gebaseerd op een waargebeurd verhaal, onder regie van LouLou Rhemrev. Het stuk wordt gespeeld in het Haarlemmerhout Theater, Van Oldenbarneveltlaan 17 in Haarlem.

Calendar Girls vertelt het verhaal van de vriendinnen Chris en Anne. Een verhaal van een ongekend positieve actie, die niet alleen effect heeft op het rustige leven van de vrouwen, maar op de hele wereld. Wanneer John, de man van Anne, overlijdt aan kanker, ontstaat bij de vriendinnen het idee om ter nagedachtenis de versleten bank in de wachtkamer van het ziekenhuis te vervangen. Om deze bank te kunnen kopen, moet er geld ingezameld worden. De twee vriendinnen besluiten om een iets andere aanpak te kiezen voor de traditionele jaarlijkse kalender van de vrouwen serviceclub. In plaats van landschappen of bruggen kiezen ze ervoor om een kalender te maken met vrouwen uit het dorp die breien of piano spelen. Er is alleen één verschil; het wordt een naakt kalender!
Niet iedereen is even makkelijk te overtuigen en de twee vriendinnen stuiten dan ook op behoorlijk wat weerstand. Uiteindelijk krijgen ze steun en gebeurt er iets waar de dames zelf alleen maar van hadden kunnen dromen. 

Spel: Janneke Groskamp, Liesbeth Veltman, Mirjam van Casteren, Monique van der Zouw, Asli de Backer, Monique Poelarends, Titia Wolf, Anne van Vlerken, Marco Mekenkamp, Thomas Terstal, Joan Dirksen, Maaike Wijngaarden en Lars Melkert.

Speeldata: Donderdag 12, 19, 26, vrijdag 13, 20, 27 en zaterdag 14, 21, 28 september. Aanvang 20.15 uur. Kaarten 17,50, te bestellen via http://www.haarlemmerhouttheater.nl.

Foto aangeleverd door Haarlemmerhout Theater.