Cafébaas vangt octopus in de Zandvaartkade

In aanloop van de viswedstrijd op 29 juni van Café de 1ste Aanleg deed Kees Heger, eigenaar van Café de 1ste Aanleg, aan de Raadhuisstraat 103 in Heemstede, alvast een kleine oefensessie met zijn bamboehengel. Hoe groot was de verbazing toen hij een ware octopus aan de haak sloeg.

Dit dier komt normaal uitsluitend voor in de Grote Oceaan, de Indische Oceaan en in de Atlantische Oceaan. Een opgetrommeld team van Naturalis heeft inmiddels bevestigd dat het daadwerkelijk om de Octopoda ordinairia gaat. Hoe het dier in de Zandvaartkade heeft kunnen overleven blijft een raadsel.

Een ongelofelijke maar zeer welkome vangst voor Heger want hij is een uitstekende kok en met deze octopus weet hij een heerlijke snack te bereiden voor de ludieke ‘viswedstijd’ en barbecue die hij op zaterdag 29 juni organiseert.

Deze ‘viswedstrijd’ met een knotsgek reglement, heeft gek genoeg als doel zo min mogelijk vis te vangen. Het gaat puur om de gezelligheid aan de waterkant en Heger zorgt voor de dranken en de hapjes. Meedoen kan via inschrijving aan de bar. Er kan worden gevist, je ontvangt zelf een luxe bamboehengel én na afloop kan er uitgebreid gebarbecued worden, alles voor 15 euro all in. 

Gevist wordt er tussen 14:30 en 17:30 uur, de barbecue start vanaf 18:30 uur.

Meer informatie over de viswedstrijd en het regelement kun je vinden op http://www.1steaanleg.nl.