Buurtsportcoaches SportSupport actief in Vogelenzang

Buurtsportcoaches kom je overal tegen in regio Zuid-Kennemerland, Bollenstreek en IJmond. Het zijn professionals die in de wijk sport en bewegen versterken en verbinden.

Paul de Bree is een bekend gezicht in Hillegom maar inmiddels ook in Vogelenzang. Samen met zijn collega Saskia Reuhman draaien ze wekelijks verschillende activiteiten om bij te dragen aan een Vitaal Vogelenzang. Paul de Bree: “Vitaal in de breedste zin van het woord, gezond van geest en van lijf. Je ziet tegenwoordig nog maar weinig kinderen buiten spelen.  Kinderen maar ook ouderen elkaar weer laten ontmoeten. Het dorp weer op de kaart zetten met nieuwe impulsen en mensen mobiliseren. De samenwerking stimuleren met de verschillende partijen zoals sportverengingen, welzijnsorganisaties en bewoners, daar zijn wij flink actief mee.”
Er draaien momenteel een aantal projecten waarbij Paul en Saskia betrokken zijn. Een van die projecten is Walking Football voor dementerende ouderen. In oktober er een pilot gestart met Zorgbalans. Zij wilden de mensen van de dagbesteding graag een sportieve activiteit aanbieden. Als je in beweging blijft, blijf je ook soepeler en vitaler.

Verder biedt De Paradijsvogel leerlingen vijf keer per jaar een hele dag talententijd. De leerlingen kunnen die dag kiezen uit verschillende workshops.  Hiervoor wordt altijd een sportonderdeel georganiseerd.

Daarnaast is er voor de gehele gemeente Bloemendaal gestart een projectgroep eenzaamheidbestrijding gestart. Onder ouderen maar ook onder jongeren is dit een groot vraagstuk.

SportSupport treedt in opdracht van gemeente Bloemendaal, Haarlem, Heemstede, Hillegom en Velsen op als werkgever van de buurtsportcoaches. Elke gemeente heeft specifiek beleid op de inzet van de buurtsportcoaches. Meer informatie op http://www.sportsupport.nl.

Foto aangeleverd door SportSupport.