Bos en Duinschool Bloemendaal straalt weer als nooit tevoren

Bloemendaal – De Bos en Duinschool in Bloemendaal kent een rijke historie. De geschiedenis begint al in het jaar 1632. In 1909 verhuist de oudste christelijke school van Nederland naar de huidige locatie, waar nog altijd onderwijs wordt gegeven. Een prachtige school in het hart van Bloemendaal. Een schooltje bij het bos.

In 2016 opent de Bos en Duin een nieuw gebouw. Weliswaar met een vreselijke aanleiding. In de zomer van 2014 schrikt Bloemendaal van flinke rookpluimen; de school staat in brand! Na een moeilijke tijd van wederopbouw, waarin ieder die betrokken was bij de school met hart en ziel heeft gewerkt om goed onderwijs te realiseren, straalt de Bos en Duinschool nu weer als nooit tevoren.   

Op dinsdag 11 oktober vierde de Bos en Duinschool het 390-jarig bestaan. Dit is gevierd met een heus circus. “We wilden dit lustrum natuurlijk niet voorbij laten gaan”, zegt juf Petra die al 23  jaar met veel plezier werkt op de school. De kinderen konden allerlei activiteiten doen passend bij een echt circus: schminken, bellenblazen, goochelen, op een bal lopen, touwlopen en nog veel meer. De dag werd feestelijk afgesloten met een circusmarkt. Een moment waarop de kinderen aan hun ouders laten zien wat ze die dag allemaal geleerd hebben. Als kers op de taart mochten ook de ouders oefenen op de eenwielers of met de diabolo’s. 

Informatie: Bos en Duinlaan 1a, Bloemendaal. Tel: 023-5257876 en www.bosenduinschool.nl.