Boek met humor voor mensen met pre-traumatische klimaatpaniek

Boek met humor voor mensen met pre-traumatische klimaatpaniek

‘Eerste Hulp Bij Klimaatverandering’. “Het enige boek over klimaat waar je blij van wordt”, aldus Anabella Meijer. Ze vertelt dat het boek op 30 november uitkomt.

“Een nogal bijdehand boek, gevuld met wetenschap, cartoons en stripverhalen maar ook verhalen van echte mensen en hoe zij zich inzetten om klimaatverandering tegen te gaan. En bestemd voor een 16+ publiek. Alles is geoorloofd. bovendien: humor werkt gewoon heel wat beter dan iemand een schuldgevoel aanpraten!”  In dit unieke boek, speciaal bedoeld voor mensen met pre-traumatische klimaatpaniek, begeleidt striptekenaar Anabella haar lezers in vijf stappen naar een bloeiende toekomst. ‘Gegarandeerd vrij van schuldgevoel’.

Het boek is haar eigen initiatief. Anabella woont in Haarlem en werk als striptekenaar voor organisaties. “Ik maak me zorgen om klimaatverandering. Intussen is het project compleet uit de hand gelopen (er is ook een comedyact) en is er aan gewerkt met meerdere auteurs vanuit verschillende disciplines. We geven het zelf uit en hebben inmiddels al over de 1.000 boeken verkocht.”

De schrijfster: “De grootste uitdaging om verdere opwarming van de aarde te stoppen, is niet de techniek. Het is de mens en zijn motivatie. En om die op te krikken, is meer lol onontbeerlijk. Alarmerende klimaatberichten brengen mensen niet in actie.” Anabella Meijer verdiepte zich daarom in de psychologie achter klimaatapathie en besloot zelf in actie te komen door dit boek uit te brengen.

Het boek bevat klimaatwetenschap en psychologie en heel veel cartoons. Inspirerende verhalen van klimaathelden laten zien hoe leuk het is om in actie te komen. En een handleiding in om je superpowers te vinden en de superhero mindset te kweken.

Naast Anabella werken nog eens zes mensen mee aan dit project.