Bloemencorso Bollenstreek zoekt verkeersregelaars en andere vrijwilligers

Stichting Bloemencorso Bollenstreek zoekt enthousiaste vrijwilligers die meehelpen om het jaarlijkse corso tot een succes te maken. Zo’n 50 verkeersregelaars zijn nodig en vrijwilligers die willen helpen bij de kassa en catering tijdens de opbouwdagen in Sassenheim. Helpen kan elk dagdeel in de periode van woensdag 22 tot en met zaterdag 25 april.

Vorig jaar zijn de vijf bollengemeenten Noordwijk, Noordwijkerhout, Teylingen, Lisse en Hillegom het Bloemencorso van de Bollenstreek in zijn zoektocht naar verkeersvrijwilligers op sympathieke wijze tegemoet gekomen met een fysieke cursus verkeersregelaar. Dit levert tevens een pas op met een geldigheidsduur van een jaar en voor alle evenementen in de Bollenstreek. Iedereen die zich als vrijwillige verkeersregelaar opgeeft wordt op dinsdag 21 april een gratis cursus aangeboden in de Klinkenberghallen in Sassenheim. De cursus wordt verzorgd door de regio-eenheid Den Haag van de Nationale politie.
Verkeersvrijwilligers zijn met name nog nodig op vrijdagavond van 20.00 tot 23.00 uur in Noordwijkerhout en op corsozaterdag 25 april de hele dag.

In de Klinkenberghallen is tijdens de opbouwdagen van het corso ook nog een aantal andere vrijwilligersvacatures te vervullen zoals horecavrijwilligers en kassamedewerkers.

Het Bloemencorso van de Bollenstreek staat op 24 april in Noordwijkerhout geagendeerd voor de praalwagenshow en ’s avonds de feestelijk verlichte corsorit. Op zaterdag 25 april rijdt het corso zijn 40 kilometer lange tocht van Noordwijk naar Haarlem. Het thema van de 68ste editie is 200 jaar Koninkrijk. Op www.bloemencorso.info is hierover van alles te lezen. Voor het aanmelden als (verkeers)vrijwilliger en voor vragen kan contact opgenomen worden met Nancy Remkes (mobiel 06-34934738 of via vrijwilligers@bloemencorso.info)

Foto: Opbouw Corso.