Bijzondere uitgaven, kaarten en strips van 75 antiquaren op Haarlemse Boekenmarkt

Haarlem – Ook dit jaar staat de grote Haarlemse boekenmarkt op zondag 25 juni weer opgesteld op de Grote Markt in Haarlem. Daar bieden 75 antiquaren uit het hele land literatuur, bijzondere boeken, kaarten, bibliofiele uitgaven en strips te koop aan. De markt duurt van 9 tot 17 uur en is vrij toegankelijk. 

De markt is een traditie, Haarlem is immers van oudsher de boeken- en drukkersstad. De bekendste antiquariaten uit het hele land zijn hier dan ook altijd aanwezig, met de mooiste boeken uit hun assortiment.

Het drukkerscollectief De Hof van Jan is vanzelfsprekend van de partij. Hier vindt u op traditionele wijze met de hand gezet nieuw werk van onder anderen Arnon Grunberg, L.H. Wiener en Martin Michael Driessen. Vaak werk dat verder nergens in druk verschijnt. Altijd gesigneerd, soms zelfs genummerd en vaak schitterend geïllustreerd. 

Signeersessie 

De populaire schrijver Merijn de Boer zal ’s morgens aanwezig zijn om zijn zojuist uitgekomen boek ‘Het Suriname dagboek’ te signeren. De verteller in zijn nieuwe roman reist in de voetsporen van schrijver Albert Helman door de Surinaamse jungle. Na zijn bestseller De Saamhorigheidsgroep zijn de verwachtingen natuurlijk hoog gespannen. Om 11 uur kunt u hem treffen bij de kraam van boekhandel DeVriesvanStockum.

Gelukkig weer aanwezig op de markt is de Stichting De Roos, de vermaarde uitgeverij voor bibliofielen. Ruim vijfenzeventig jaar inmiddels geven zij twee keer per jaar een bijzonder boek uit, in een oplage van slechts 175 exemplaren, gelijk aan het aantal leden. Na een jarenlange ledenstop is er beperkt plaats voor nieuwe leden. Hier heeft u de kans zich aan te sluiten bij dit illustere gezelschap. 

De locatie 

De Grote Markt is goed bereikbaar en ligt op circa 10 minuten lopen vanaf station Haarlem. Voor bezoekers die met de auto komen nog even een waarschuwing: Haarlem kent ook zondags betaald parkeren. Het beste is de auto te parkeren in garage De Appelaar, Stationsplein, Raaks of De Kamp. Alle parkeergarages liggen op loopafstand van de markt.

Foto aangeleverd.