Bijzondere orchideeën terugkrijgen

IVN Zuid-Kennemerland organiseert binnenkort een leuk weekend werken in de natuur in Zuid-Limburg. Deelnemers gaan aan de slag in natuurgebieden De Dolsberg (Staatsbosbeheer) en in het Eyserbos (Limburgs landschap) van donderdag 20  t/m zondag 23 oktober, in de herfstvakantie. Natuurwerkers gaan zagen en knippen in de houtwallen op de hellingen om bijzondere orchideen terug te krijgen. Boswachters vertellen hierover tijdens de werkzaamheden en de werkers krijgen ook een excursie aangeboden.

Nadat Staatsbosbeheer twee jaar geleden houtopstanden had uitgedund en verwijderd in natuurgebied de Dolsberg bij Wylre werden er weer bijzondere orchideeën gevonden waaronder het Bleke Bosvogeltje.

Deelnemers aan dit weekend in Limburg verblijven in een groepsherberg in Noorbeek. Er zijn 5 slaapkamers met ruimte voor in totaal 38 personen. Donderdagmiddag, vrijdag en de zaterdag wordt in de natuur gewerkt maar er is nog voldoende tijd om de wandelschoenen aan te trekken.

Natuurliefhebbers die het leuk vinden om buiten in de natuur bezig te zijn en een bijdrage willen leveren om deze natuurgebieden nog mooier te maken zijn van harte welkom! Limburgs landschap en Staatsbosbeheer zorgen voor gereedschap, begeleiding, werkhandschoenen, vlaai bij de koffie én soep! IVN afdeling Heuvelland verzorgt zondagochtend een mooie natuurwandeling in de buurt.

De kosten voor dit weekend zijn 65 euro (incl. overnachting en maaltijden). Zorg zelf voor werkkleding, laarzen, onderlaken, slaapzak en kussen etc. Carpoolen vanuit Haarlem is mogelijk! Verdere informatie en aanmelden via ivnzk.natuurwerk@gmail.com Of kijk op www.ivn.nl/zuidkennemerland.