Bijen- en insectenhotels knutselen in Pieter Vermeulen Museum

In de maand augustus is in de ontvangstruimte van het Pieter Vermeulen museum in Driehuis de informatieve Bijen- fotoserie op posterformaat van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging te bekijken.
De expositie bestaat uit een aantal mooie grote foto’s met uitgebreide informatie over het leven van de verschillende soorten bijen: de honingbijen, de solitair levende bijen. Verder lees je van alles over hommels, wespen en zweefvliegen. En er zijn foto-posters met informatie over het maken van insecten- en bijenhotels en prachtige foto’s met een overzicht van voor bijen aantrekkelijke bomen en struiken en planten voor in de hooiweide en in de zonneborder. Ook in Kinderboerderij Velserbeek is informatie voor kinderen en voor volwassenen over het leven en werken van de bijen te bekijken.

Het Pieter Vermeulen Museum en de Kinderboerderij in Velserbeek besteden in de zomervakantie extra aandacht aan het behoud van de (Velsense) bijenstand: door het geven van informatie en het organiseren van workshops om kinderen en hun (groot)ouders op een leuke manier bewust te maken van het belang voor bijen van meer groen in de tuin en dus meer plekjes en voedsel voor deze dieren!

In de zomervakantie zijn er elke donderdagmiddag in augustus (alleen niet op 31 augustus)  van 13.30 tot 15.30 uur in het museum workshops waarin bijen- en insectenhotels gemaakt kunnen worden. En op de Kinderboerderij Velserbeek kun je op woensdagmiddag 3, 10, 17 en 24 augustus van 13.30 tot 15.30 aan de slag met het vervaardigen van allerlei bijen-knutsels. De workshops worden begeleid door vrijwilligers van het Pieter Vermeulen Museum.

Kijk voor actuele informatie op de website: www.pietervermeulenmuseum.nl.