Na een beroep in de geestelijke gezondheidszorg de fotografie in

In Galerie Kunst 2001 is van vrijdag 12 januari tot en met zondag 18 februari de tentoonstelling ‘Samen in Beeld’ te zien met fotografie van Marja Lingsma en stenen beelden van Gon Bello. Marja Lingsma laat zich leiden door de spanning die magisch-realistische beelden bij haar oproepen. Gon Bello wordt geïnspireerd door de vorm die zij al in een steen ziet. De Galerie is gevestigd in het Dorpshuis Badhoevedorp en geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur. De tentoonstelling wordt op magische wijze geopend op zondag 14 januari 2018 om 16.00 uur door George Parker, spreker, verhalenverteller en illusionist.

Marja Lingsma, beeldend fotograaf, koos na een werkperiode in de geestelijke gezondheidszorg en het onderwijs, voor de fotografie. Tijdens haar opleiding aan de Fotoacademie in Amsterdam werd duidelijk dat haar hart bij de conceptuele kunst lag. Al doende bleek dat kennis van analoge fotografie voor haar niet voldoende was en door diverse cursussen en workshops is zij zich toen gaan bijscholen in het gebruik van Photoshop.   Iedere foto is het uiteindelijke resultaat van diepgevoelde aspecten van het leven: tederheid, eenzaamheid, humor, verdriet etc., gevoelens, die  bij haar binnenkomen door zelf beleefde of aan haar vertelde verhalen. Zij houdt van de spanning die magisch realistische beelden oproepen en wil dat bewerkstelligen door te spelen met in de realiteit vastgelegde foto’s. Zij begeeft zich dus voortdurend in de wereld tussen verbeelding en realiteit.

De basis voor het kunstenaarschap van Gon Bello (1954), autodidact, werd gelegd in de zestiger jaren met een opleiding tot kunstschilder. Daarna volgde zij cursussen in het werken met was en klei voor het maken van bronzen beelden. Vervolgens heeft zij vooral cursussen gevolgd voor het werken in steen. Haar voorkeur ligt bij het gebruik van zachtere steensoorten zoals albast, speksteen, seleniet en serpentijn. Incidenteel laat zij een beeld in brons gieten. De beelden die Gon maakt variëren van figuratief tot abstract. Bij het maken van haar beelden laat zij zich vooral leiden door de vorm die al in de steen zit. Zij neemt regelmatig deel aan exposities in binnen- en buitenland.

Magische opening

George Parker, echtgenoot van Marja Lingsma, spreker, verhalenverteller en illusionist, heeft inmiddels zo’n 4500 one-man LectureShows© en theatershows gedaan, verschillend van lengte en intensiteit, waarin hij inspirerende en originele inhoud combineert met illusies, mentalisme, comedy, storytelling en interactie. De rode draad door zijn materiaal is het creatie(f)proces. Tijdens de opening zal hij spreken over hoe kunst het onzichtbare zichtbaar maakt en hoe het iets uitdrukt wat we voelen en ervaren, maar waar we geen woorden of vormen voor hebben. Hij zal de bezoeker uitnodigen om als ze rondlopen op te letten hoe wat ze zien, resoneert met hun gevoel. Dat zal hij illustreren met een paar sterke magische acts.