taxatie_loetje_overveen

Bekend taxateur boeken, brieven en prenten komt naar Overveen

Denkt u zeldzame boeken, bijvoorbeeld (staten)bijbels, oude (handingekleurde) atlassen, geïllustreerde werken, reisboeken, etc., handschriften, of documentatiemateriaal uit de Tweede Wereldoorlog, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten of prenten in uw bezit te hebben?

Schroom dan niet om langs te komen voor een taxatie bij de in bekende taxateur van oude boeken, Arie Molendijk uit Rotterdam. Bijna 2000 taxatiedagen heeft hij inmiddels op zijn naam staan. Tot zelfs in Canada, de Verenigde Staten en Australië is hij op dit gebied een (internationaal) begrip. De taxaties die hij verricht zijn gebaseerd op opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling.

De taxaties vinden alleen plaats op de taxatiedagen, dus niet via foto’s of aan huis. Kosten voor een taxatie bedragen 5 euro van 1 tot plusminus 10 boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere partijen/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor boeken met een waarde vanaf 200 euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.

Belangstellenden zijn welkom in Hotel Loetje, Bloemendaalseweg 260 op dinsdag 6 november van 13.00 tot 16.00 uur. Informatie via: www.molendijkboeken.nl