Bavokoren op hun mooist in jubileumconcert

Heemstede – Een concert met drie koren die allemaal zingen in de Bavokerk. Het grote Bavokoor, inmiddels ruim 50 jaar, met ruim veertig leden zingt waarbij dirigent Rob Drayer de lat hoog legt. Dat bleek zondagmiddag 20 oktober tijdens het jubileumconcert van de 140 jaar oude Bavokerk.

Met het openingsnummer ‘Cantique de Jean Racine’. Woord van de allerhoogste. Als dit lukt dan gaat alles goed en zo ging het gelukkig, voor al de zangers en zangeressen die samen nog achttien nummers voor de boeg hadden. Het dameskoor onder leiding van Rie Meijer repeteert onder Ria Smit, zingt bij huwelijken, uitvaarten en bijzondere vieringen van de Zonnebloem en kerstvieringen bij ouderen. Zij zingen graag bijzondere composities van het Ave Maria.

In Between koor was ooit een initiatief van de ouders van basisschool de Ark en biedt nu een rijke aanvulling met hun gospel, popsongs met een boodschap en liederen in het Nederlands, Spaans en Engels bij kerkdiensten. Dirigente Nelly Geerlings was tijdelijk vervangen door Nel Reuring. Organist Wim Rijkholt Meesters kon zich op het moeilijke concertorgel even heerlijk laten gaan met het Rondeau uit Abdelazer Suite van H. Purcel en we kregen even Alina Konstantinova te zien die als pianiste van In Between een flinke bijdrage levert aan het koor.

Rob Drayer riep de drie koren naar voren en alle koorleden, bijna 150 man! Zongen ‘A claire Benediction’, ‘The True and Living Bread’ en ‘A blessing’ met een staand applaus, waarna alle bezoekers meezongen met het bekende lied ‘Wij zijn uw volk’.

Een drukke bezochte receptie in het Bavo-gebouw naast de kerk maakte de dag gezellig af.

Ton van den Brink