Artistiek inzicht in turbulente maatschappijontwikkelingen

Art  en Plus biedt de liefhebber een bijzondere collectie actuele moderne kunst en exposeert momenteel tot 30 oktober een selectie uit de afgelopen 50 jaar in de Bibliotheek Haarlem Noord. De tentoonstelling is gratis te bezichtigen tijdens openingsuren.

Art en Plus richt zich met name op de moderne kunst van de afgelopen 50 jaar en biedt zo door de ogen van de kunstenaars artistiek inzicht in de turbulente maatschappijontwikkelingen die onze samenleving vanaf de jaren zestig zo heeft getypeerd. De naoorlogse periode die werd ingeluid door de Cobra beweging en waarin de zero art en onder andere de pop art en de graffiti zo’n karakteristieke plaats hebben ingenomen. Van min of meer herkenbare stromingen tot ongebreidelde explosies van creatieve expressie, die zich nauwelijks in stromingen laten indelen.

Art en Plus heeft uit de afgelopen decennia een selectie gemaakt van met name Nederlandse kunstenaars die zich opvallend hebben onderscheiden. In de Bibliotheek Haarlem Noord laat Art en Plus werken  zien van kunstenaars uit de jaren 80, 90 en het eerste decennium van de 21ste eeuw die een mooi beeld geven van de artistieke diversiteit uit die periode. Zeefdrukken van Ineke Calis, Thea van Doorn, Etienne Elias en Teunn worden afgewisseld met de doordringende fotografie van Luk Kramer en een schilderij op glas van Frans Kennedy.

De kunstwerken op deze eerste expositie van Art en Plus zijn allemaal te koop. Een medewerker van Art en Plus zal twee maal in de Bibliotheek Haarlem Noord een introductie geven op de getoonde werken: vrijdag 9 september van 15:00 – 16:00 uur en zaterdag 24 september van 11:00 – 12:00 uur. U bent van harte welkom.

Meer informatie: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl