De Ark schaatst gewoon in de aula

Het was voor de kinderen van basisschool De Ark weer een feest om naar school te gaan na de kerstvakantie. De school, waar wordt lesgegeven volgens ‘De Noordwijkse Methode’, startte maandag 8 januari het nieuwe jaar met de opening van het thema ‘Weer en klimaat’. Omdat De Ark dit jaar 25 jaar bestaat, pakte de school extra uit tijdens de openingsweek van het thema met een prachtige schaatsbaan in de aula van de school.

Met hulp van vele ouders werd de kunststof schaatsbaan in de ochtend opgebouwd. Nieuwsgierig stonden leerlingen hierbij te kijken totdat de schoolbel ging en de les begon, uitkijkend naar het moment dat ze zelf de schaatsbaan op konden gaan. Gedurende de dag trokken alle groepen om de beurt voor een half uur de schaatsen aan. Schaatsen op een kunststof baan bleek best een hele kunst! Er is heel wat gelachen door de kinderen terwijl ze de gekste spelletjes speelden. Met enthousiaste verhalen gingen de kinderen weer naar huis.

Later dit jaar worden er meer feestelijke activiteiten georganiseerd rondom het jubileum van de school. Deze ludieke opening was alvast een sportief en leuk begin van 2018.