Appelfeest op 9 oktober bij boerderij Zorgvrij

Spaarnwoude – Waar komt ons eten vandaan en hoe komt het op ons bord terecht? Ontdek de wereld van appels bij boerderij Zorgvrij in Spaarnwoude. In de boomgaard zijn twintig verschillende oude appel- en perenrassen te vinden. Hoe weet je wat voor soort appels en peren dit zijn en hoe maak je eigenlijk zelf appelsap? Deze en nog véél meer vragen komen aan bod tijdens het appelfeest op 9 oktober. 

Nieuw dit jaar is een bezoek aan de dit jaar aangelegde tuinderij Het Groene Leven. Op deze kleinschalige en ecologische tuin met aandacht voor biodiversiteit geeft de tuinder enthousiast uitleg over het kweken van groente. 

Zorgvrij trapt de Dutch Food Week zondag 9 oktober af met het Appelfeest. Alle activiteiten vinden plaats van 13.00 tot 16.00 uur. Telefonisch reserveren is verplicht (in verband met tijdslot) via telefoonnummer (023) 5202828. 

Boerenerf Spaarnwoude 

Midden in recreatiegebied Spaarnwoude Park bij Velsen-Zuid ligt boerenerf Spaarnwoude. Op dit prachtige erf ligt boerderij Zorgvrij. Hier kun je koeien aaien, melk tappen, kaas maken en ravotten in de speeltuin én vind je het informatiecentrum van recreatiegebied Spaarnwoude Park! Ervaar wat het leven op een biologisch melkveebedrijf inhoudt. De toegang is gratis en bijna altijd zijn er kalfjes, geiten, kippen, varkens en konijnen te zien. Op boerenerf Spaarnwoude ligt ook pannenkoekenrestaurant Onder de Platanen.

In verband met Strong Viking Brother Event zijn er omleidingen. Zorgvrij is wel bereikbaar via de R101 en R103. De R102 is niet toegankelijk. 

Kijk voor meer informatie op www.spaarnwoudepark.nl. Foto: aangeleverd.

_________________________________________________________________________