Als er een planetoïde naar je vernoemd wordt…

Op zondagavond 11 februari speelt de emeritus-hoogleraar astronomie/componist Huib Henrichs piano in de zaal van Gebouw Zang en Vriendschap. In de serie Musilenzio-concerten geeft hij onder meer een muzikale impressie van de acht dwergplaneten van ons zonnestelsel.  Herman van de Stadt werkt aan het concert mee op dwarsfluit.

De achtdelige compositie The Dwarf Planets van Huib Henrichs vormt het hart van deze muzikaal-meditatieve avond. Het gevoel van ruimte en afstand in deze compositie wordt benadrukt door stiltemomenten tussendoor, die gedurende het hele concert in de plaats komen van applaus. The Dwarf Planets wordt voorafgegaan door enkele andere composities van Huib Henrichs, waarvan er twee met piano en dwarsfluit worden uitgevoerd. Het concert eindigt met een indrukwekkende compositie van de minimalistische Japanse componist Somei Satoh, een ’transcendent kosmisch klankbeeld’ volgens Huib Henrichs.

De Hubertushenrichs is een planetoïde die naar Huib is vernoemd. Als gerenomeerd astronoom is hij nog steeds aan universiteiten verbonden. Zijn professionele interesse heeft hij altijd gecombineerd met pianospel en componeren.  Herman van de Stadt, ook astronoom, heeft tijdens (en na) zijn loopbaan altijd dwarsfluit gespeeld.

Deze unieke avond begint om 20.15 uur en eindigt om ongeveer 21.30 uur. Toegangsprijs
is €9 (pinbetalingen niet mogelijk). Zaal Zang en Vriendschap, Jansstraat 74zw, Haarlem.

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Reserveren is daarom aanbevolen: info@musilenzio.nl.