Al 10.000 bezoekers voor ‘Klim naar het licht’

De toren- en gewelventocht ‘Klim naar het licht’ in de Koepel Kathedraal van Haarlem aan de Leidsevaart 146 in Haarlem, is een groot succes. Sinds de start op 1 mei zijn al 10.000 kaarten verkocht. Voorzitter Wim Eggenkamp van Stichting Kathedrale Basiliek Haarlem spreekt van een uitstekende start. ‘We willen de Koepel Kathedraal als een toeristische trekpleister van nationale en internationale allure profileren en dat lijkt goed te lukken.’ Hoogtepunt van ‘Klim naar het licht’ is de tijdelijke loopbrug op bijna zestig meter hoogte tussen de twee torens van de kerk. Om de bezoekersstroom goed te kunnen blijven verwerken, zijn meer vrijwilligers nodig.

‘Klim naar het licht’ duurt naar verwachting tot eind juli.
Stichting Kathedrale Basiliek Haarlem mikt op 50.000 bezoekers die kennis willen maken met de culturele schatten, binnengalerij, bijzondere trappenhuizen en architectuur van de kathedraal.

De ‘Klim naar het licht’ kan zowel individueel als in groepsverband worden gemaakt. De laatste tijd tonen steeds meer scholen uit Haarlem en omstreken belangstelling voor het project. Het advies aan hen is om vanwege de massale toeloop vooraf via de websitekaartjes te kopen.

Meer informatie op: http://www.koepelkathedraalhaarlem.nl.

Foto aangeleverd door
Stichting Kathedrale Basiliek Haarlem