Ajax-Clinic en RCH: een geweldige combinatie

Heemstede – Het is best een lange dag voor die ruim 70 kinderen, die zich aangemeld hadden voor de Ajax-Clinic, op woensdag 23 oktober, maar ze hoefden zich geen moment te vervelen.

De Ajax-Clinic had voor dit evenement de locatie van RCH gekozen, maar de jonge deelnemers kwamen van verschillende verenigingen uit de Heemsteedse regio. Veel kinderen hadden zich uitgedost in een Ajax-tenue. Hier en daar een eigen verenigingstenue.

Voor een natje en droogje wist RCH een mooie afspraak te maken met de lokale ondernemers, dus verder was het woord aan de organisatie van dit trainingsevenement. De groepen werden onderverdeeld in verschillende teams en kregen een naam mee van een Ajax-coryfee.

Techniek, als een team werken, skills, focus, kracht, zo een paar termen, die over de hele dag belangrijk waren. Voor de middagpauze ging het vooral om techniek. Je kunt een bal trappen, maar doe je dat ook goed. Passen, dribbelen, afwerken, alles kwam aan bod.

In de middag meer spelmomenten, waarin niet alleen de individuele acties aan bod kwamen, maar toch ook het samenwerken als team, niet geheel onbelangrijk. Je kunt veel skills in huis hebben, maar je wint alleen als een team.

Bijzondere spelletjes waren er met o.a. ‘Boter-Kaas-Eieren’ met pionnen, maar natuurlijk werd het voetbal ook niet vergeten met grote- en kleine doelen. Grote en kleine ballen. Techniek was belangrijk, maar spelen als team kreeg de grootste aandacht.

Tegen het einde van de dag kwamen veel ouders kijken en bij afloop waren er ook nog een tweetal verkiezingen. In de ochtend waren diverse skills gefilmd en op Instagram gezet. Meer dan 10.000 volgers op de Instagramaccount van Ajax Clinic mochten kiezen voor de beste skill. Ook werd er een team van de dag gekozen, dat het best gepresteerd hadden over de verschillende onderdelen gedurende de hele dag. Ten slotte kregen alle kinderen een mooi certificaat en een Ajax bidon mee naar huis.

Een trotse Max met zijn certificaat en bidon. (foto: Harry Opheikens).