Achter de schermen van het Vogelhospitaal Haarlem

Wil je ook een keer rond kijken in het Vogelhospitaal Haarlem? Op zaterdag 30 maart staat de gezellige jaarlijkse Open Dag op het programma. Belangstellenden zijn welkom van 12.00 tot 16.00 uur. Een unieke kans voor een kijkje achter de schermen!

Je kunt dan een rondleiding krijgen en zien hoe alle zieke en gewonde vogels opgevangen en verzorgd worden. Vrijwilligers en bestuursleden kun je al je vragen stellen. Ze zijn te herkennen aan het naamkaartje.

Er is weer een grote loterij. Natuurlijk is de opbrengst voor het Vogelhospitaal, alle prijzen zijn gratis ter beschikking gesteld door diverse winkeliers en sponsoren. 

Naast pony Pien en het knutselen, knippen en plakken, zijn er nieuwe kinderactiviteiten: onder begeleiding van een bioloog kunnen de oudere kinderen door een microscoop kijken naar veren, parasieten en levende ‘monstertjes’. De jonge onderzoekers kunnen ook aan de slag met het uitpluizen van uilenballen.

Er zijn vele kraampjes met leuke en lekkere producten. Afgewisseld met informatiestands over natuurorganisaties en dieren. Ook welkom in de kraam met mooie tweedehands vogel- en natuurboeken. 

Natuurlijk is er ook eten en drinken te koop bij het catering-terras in de vliegkooi! Vrijwilligers bakken lekkere taarten.

Adres: Vergierdeweg 292, Haarlem. Kijk ook op https://www.vogelhospitaal.nl/