Aantal deelnemende scholen schaaktoernooi groter dan ooit

Zondag 4 februari hebben 160 kinderen in het Kennemer Sportcentrum gestreden voor het basisscholen schaakkampioenschap van Haarlem en omgeving. Met 19 verschillende scholen was het aantal deelnemende scholen groter dan ooit. Schaken is populair in Nederland en zeker in Haarlem. Dankzij de buurtschaakverenigingen in Haarlem hebben in 2017 al 150 kinderen leren schaken. Door het grote succes is nu een speciale stichting buurtschaak opgericht. Voorzitter Jan Kouwenhoven: “We willen het schaken bij kinderen in de buurt brengen. Het kost een hoop tijd maar ik ben heel blij dat er zoveel belangstelling is en alle Haarlemse schaakverenigingen samenwerken. Sponsors zijn ook erg enthousiast. We hebben nu dankzij financiële hulp van de Rabobank aan alle basisscholen die aan het toernooi meededen 4 schaakborden en stukken kunnen geven. Ik hoop dat daar door veel kinderen op school gebruikt van wordt gemaakt en dat ook zij ontdekken hoe leuk schaken is.”

In Heemstede is deze week een nieuwe buurtschaakvereniging gestart die binnen een week was volgeboekt. Vanaf donderdagmiddag 8 maart start in Haarlem een nieuwe serie schaaklessen voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar in de Vrije School Kleverpark. Voor meer informatie kan men terecht bijinfo@buurtschaak.nl of op www.buurtschaak.nl.

Het schoolschaaktoernooi werd gewonnen door basisschool De Ark, samen met nog drie andere teams (Ter Cleeffschool, de Tweemaster uit Vijfhuizen en de Crayenester uit Heemstede) mogen zij door naar de volgende ronde in de provincie om zich hopelijk te kwalificeren voor het Nederlands Kampioenschap.