Inloop voor informatie over visuele handicap

Elke dinsdag is een medewerker van de afdeling Advies van Koninklijke Visio aanwezig in het ‘OMC Zonnestraal’ voor mensen die steeds slechter gaan zien. Als een bril niet meer voldoende helpt en de oogarts weinig meer kan doen zijn dagelijkse bezigheden een uitdaging. Met het juiste advies en passende hulpmiddelen is mogelijk veel dingen te blijven doen.
In Nederland krijgen jaarlijks duizenden mensen te maken met blijvende slechtziendheid of blindheid. De meesten van hen gaan pas op latere leeftijd slechter zien. Alledaagse dingen zoals de krant lezen, televisie kijken, internetten of de straat oversteken gaan dan niet meer vanzelf. Tijdens het inloopspreekuur geeft een medewerker van Visio uitleg en advies over allerlei mogelijkheden en hulpmiddelen.
Belangstellenden zijn welkom op de locatie Amsterdamsevaart 268 te Haarlem (wachtkamer begane grond OMC) van 14.00 tot 16.00 uur.

Meer informatie
Voor meer informatie en vragen kunt u mailen naar amsterdam@visio.org of bellen naar de afdeling Advies: 088-5855700 en vragen naar Henriëtte Houweling.

Over Koninklijke Visio
Bij Koninklijke Visio, expertisecentrum voor mensen die slechtziend of blind zijn, kan iedereen terecht met vragen over hun visuele handicap. Visio biedt informatie en advies, maar ook verschillende vormen van onderzoek, begeleiding, revalidatie, onderwijs, arbeid en wonen. Deze diensten zijn er voor mensen die slechtziend of blind zijn, ook als zij daarnaast een verstandelijke, lichamelijke of andere zintuiglijke beperking hebben. Persoonlijk en professioneel betrokkenen kunnen bij Visio terecht voor informatie en deskundigheidsbevordering.