80 jaar amateurtoneel nu te zien in Museum Kennemerland

Naast de permanente projecten toont Museum Kennemerland in Beverwijk regelmatig grotere overzichten zoals ‘100 jaar Staal’, nog tot 27 januari te bekijken. Ook mini-tentoonstellingen zijn de afgelopen jaren aan bod gekomen, o.a. ‘150 jaar Station Beverwijk’ en exposities die ingericht zijn door verzamelaars. Voor deze laatsten is er boven het ‘Open Depot’ een vitrine beschikbaar. Voorbeelden zijn ‘Leven met huis vol katten’ en ‘Schoen en Smurf’. Nu is het de beurt aan KDO om vitrines te vullen en foto’s te exposeren in het museum.

De amateur toneelstichting Kunst Door Oefening zou vorig jaar 80 jaar hebben bestaan, ware het niet dat de leden dat jaar moesten beslissen om de vereniging op te heffen. Minder spelers, een daling van het aantal bezoekers en afname van sponsoren dwongen de stichting tot deze stap. Om deze verjaardag niet onopgemerkt voorbij te laten gaan heeft KDO samen met Museum Kennemerland een mini-tentoonstelling ingericht. In de vitrines ligt een deel van de geschiedenis van KDO. Alle stukken zijn afkomstig uit persoonlijke archieven en albums van oud-leden van de toneelclub. Ook hangen er veel foto’s die gemaakt zijn tijdens de talloze uitvoeringen. Een prachtig overzicht van bijna 80 jaar amateurtoneel in Beverwijk. 

Vanaf heden in Museum Kennemerland, Westerhoutplein 1, Beverwijk. Geopend: woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

Zie voor het laatste nieuws en activiteiten rondom de tentoonstelling www.museumkennemerland.nlen/ of facebookpagina. 

Op de foto: het stuk ‘Daar gaat de bruid’, uit 1991.