25 jaar huismeester van Spaarneborgh: Kees Bouterse

De jubileumreceptie van 25 jaar huismeester op Spaarneborgh, op dinsdag 1 augustus, is een groot succes geweest. Kees Bouterse en zijn echtgenote Linda zijn letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet door meer dan 200 bezoekers. Veelal bewoners, ex-bewoners, leveranciers en personen die veel voor Spaarneborgh werken. Van de 214 appartementen kan gezegd worden dat zeker 70% van deze bewoners hun felicitatie hebben overgebracht tijdens deze receptie. Dit mag uniek genoemd worden want feitelijk had Kees niet 1 maar 214 bazen, waarvan er een aantal niet altijd hun zin heeft gekregen en dat ook wel eens hebben laten blijken.
In die 25 jaar heeft Kees Bouterse een unieke band opgebouwd met de bewoners en heeft hij in die jaren er velen zien komen, maar ook helaas zien gaan. De gemiddelde leeftijd in Spaarneborgh is heel hoog en zijn er zelfs nog mensen hier die vanuit de nieuwbouw, begin jaren 70, hier zijn komen wonen. Vorig jaar is er een bewoonster in fase 1 overleden op de leeftijd van 104 jaar.
Kees Bouterse is geen onbekende in Heemstede en de sportwereld. Hij is vele jaren zeer verdienstelijk honkbal- en voetbalscheidsrechter geweest, waarmee hij gestopt is nu hij onlangs 65 is geworden. Zijn kinderen en vooral de kleinkinderen zijn nu zijn grote hobby en hij is, alsmede zijn vrouw Linda, helemaal gek met ze. Dit is tijdens de receptie ook wel duidelijk gebleken.
Op de receptie is een toespraak gehouden door de voorzitter van Stichting Spaarneborgh, de heer Hein Groenwegen.