14de Loek Bekkers veteranentoernooi bij RCH

Heemstede- Nog steeds eert RCH één van zijn iconen met zijn eigen toernooi. Helaas is Loek Bekkers er niet meer, maar de seizoenstart begint bij RCH altijd met het Loek Bekkers veteranentoernooi, dat al vanaf 2006 georganiseerd wordt.

Zaterdag 14 september vindt dit toernooi weer plaats en de deelnemende verenigingen zijn Haarlem-Kennemerland, KHFC, RCH Vet, HBC, Olympia Haarlem en AFC.

De jaren gaan best wel tellen, dat bleek wel bij het ‘boeken’ van de teams, want vaste deelnemers moeten zo langzamerhand dit populaire toernooi loslaten. Zo kon de winnaar van vorig jaar, Bloemendaal, zijn titel niet verdedigen. Toch heeft de RCH-organisatie, te weten René Evers en Henk Niesen weer een mooi wedstrijdschema kunnen samenstellen met 2 poules van 3 teams.

De eerste wedstrijden starten om 13 uur, er wordt 2x 15 minuten gespeeld. Om drie uur zijn er twee troostfinales en om 15.40 uur de finale.

Hoewel voetballers, eenmaal aan de bal, voor de winst gaan, staat op dit toernooi toch ook weer respect en gezelligheid hoog in het vaandel. Voor sommige mannen wordt het een weerzien uit vervlogen tijden; voor sommige mannen is het een mooie voorbereiding op het seizoen 2019-2020.

U bent van allen uitgenodigd om getuige te zijn van dit prachtige voetbalevenement.

Foto: Harry Opheikens.