Facebook

facebook-logoDe Heemsteder is ook te vinden op Facebook.
Zie hieronder onze facebook-feed:


 

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Morgen verschijnt er een dikke nieuwe Heemsteder met tevens onze gezondheidsbijlage Lijf en Gezondheid. Op de voorpagina vertellen we over een klantenspaaractie door klanten van de Plus supermarkt in de Jan van Goyenstraat. Die actie leverde een flinke financiële ‘plus’ op voor kinderboerderij ’t Molentje. De kinderboerderij kreeg een cheque overhandigd van maar liefst 3000 euro. Lees in de krant waar dit geld aan besteed wordt.
Leerlingen die stage lopen bij Welzijn Bloemendaal zoeken tuinkabouters voor kabouterpad in Buurttuin Bennebroek. Senioren zanggroep Sing-In gaat in februari weer van start. En de laatste aflevering van de Kerklaan door Harry Opheikens. Volgende week weer een andere straat in Onbekend Heemstede. Welke? Dat is nog even een verrassing. Heemsteedse ondernemers in het winkelcentrum protesteerden afgelopen zaterdag met lawaai tegen het lockdownbeleid, ook om zich solidair te tonen met de horecaondernemers. Hockeyclub MHC Alliance vergroent haar terrein in Heemstede en RCH is aan het klussen. De Wmo Klankbordgroep werkt hard aan een oplossing voor sanitaire voorzieningen in winkelcentrum Heemstede, lees morgen wat er is bereikt. In Ken uw waterkant vertellen we over de lisdodde, een nuttige plant die vervuiling uit het water opneemt. En achter het fornuis gaan we weer smullen: we maken het toetje crème brulée, een overheerlijke klassieker uit de Franse keuken. Puzzelen kunnen we weer voor de AH-tas, morgen een kruiswoordpuzzel in de krant. Doet u weer mee? Politiek correspondent Eric van Westerloo neemt ons mee door het Heemsteedse politieke landschap. Zo informeert hij u over de verkiezingsprogramma's van de PvdA en het CDA en over de CDA-kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Natuurlijk deelt hij de laatste weetjes uit de gemeenteraad, lees ze morgen. Ook doet hij verslag van de onvrede binnen de Heemsteedse lokale partij HBB. Dan onze wekelijkse update over de coronasituatie, waar Eric van Westerloo u over bijpraat. Bij de GGD is een vrije inloop booster nu ook in Velsen-Noord en IJmuiden mogelijk. WIJ Heemstede houdt binnenkort de interactieve workshop ‘Het haperend brein centraal’. Cultuur: de Haarlemse Dichtlijn brengt diverse dichtleggers met kantelpoëzie uit, Podia Heemstede schort voorstellingen tot en met 25 januari op en de Regenboogborrel in Heemstede wordt onder voorbehoud van de coronamaatregelen gepland in februari. Marenka Groenhuijzen vertelt deze week over kleur in de historische architectuur van de St. Bavo in Kerkgebouw in ogenschouw. Dan over de (overspannen) woningmarkt: het aantal aanvragen voor het oversluiten van een hypotheek is in een jaar tijd bijna verdubbeld en de prijzen in de vrije sector huurwoningen bereiken een nieuw hoogtepunt. En dan is er nog een vreemd geplaatst fietsenrek op de Kerklaan. Dit en nog veel meer nieuws vanaf morgen weer te lezen! #Heemsteder.
... Lees meerLees minder

dinsdag 18 januari 2022, 17:23
Morgen verschijnt er een dikke nieuwe Heemsteder met tevens onze gezondheidsbijlage Lijf en Gezondheid. Op de voorpagina vertellen we over een klantenspaaractie door klanten van de Plus supermarkt in de Jan van Goyenstraat. Die actie leverde een flinke financiële ‘plus’ op voor kinderboerderij ’t Molentje. De kinderboerderij kreeg een cheque overhandigd van maar liefst 3000 euro. Lees in de krant waar dit geld aan besteed wordt. 
Leerlingen die stage lopen bij Welzijn Bloemendaal zoeken tuinkabouters voor kabouterpad in Buurttuin Bennebroek. Senioren zanggroep Sing-In gaat in februari weer van start. En de laatste aflevering van de Kerklaan door Harry Opheikens. Volgende week weer een andere straat in Onbekend Heemstede. Welke? Dat is nog even een verrassing. Heemsteedse ondernemers in het winkelcentrum protesteerden afgelopen zaterdag met lawaai tegen het lockdownbeleid, ook om zich solidair te tonen met de horecaondernemers. Hockeyclub MHC Alliance vergroent haar terrein in Heemstede en RCH is aan het klussen. De Wmo Klankbordgroep werkt hard aan een oplossing voor sanitaire voorzieningen in winkelcentrum Heemstede, lees morgen wat er is bereikt. In Ken uw waterkant vertellen we over de lisdodde, een nuttige plant die vervuiling uit het water opneemt. En achter het fornuis gaan we weer smullen: we maken het toetje crème brulée, een overheerlijke  klassieker uit de Franse keuken. Puzzelen kunnen we weer voor de AH-tas, morgen een kruiswoordpuzzel in de krant. Doet u weer mee? Politiek correspondent Eric van Westerloo neemt ons mee door het Heemsteedse politieke landschap. Zo informeert hij u over de verkiezingsprogrammas van de PvdA en het CDA en over de CDA-kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Natuurlijk deelt hij de laatste weetjes uit de gemeenteraad, lees ze morgen. Ook doet hij verslag van de onvrede binnen de Heemsteedse lokale partij HBB. Dan onze wekelijkse update over de coronasituatie, waar Eric van Westerloo u over bijpraat. Bij de GGD is een vrije inloop booster nu ook in Velsen-Noord en IJmuiden mogelijk. WIJ Heemstede houdt binnenkort de interactieve workshop ‘Het haperend brein centraal’. Cultuur: de Haarlemse Dichtlijn brengt diverse dichtleggers met kantelpoëzie uit, Podia Heemstede schort voorstellingen tot en met 25 januari op en de Regenboogborrel in Heemstede wordt onder voorbehoud van de coronamaatregelen gepland in februari. Marenka Groenhuijzen vertelt deze week over kleur in de historische architectuur van de St. Bavo in Kerkgebouw in ogenschouw. Dan over de (overspannen) woningmarkt: het aantal aanvragen voor het oversluiten van een hypotheek is in een jaar tijd bijna verdubbeld en de prijzen in de vrije sector huurwoningen bereiken een nieuw hoogtepunt. En dan is er nog een vreemd geplaatst fietsenrek op de Kerklaan. Dit en nog veel meer nieuws vanaf morgen weer te lezen! #Heemsteder.

Een nieuwe verse Heemsteder, met hart en ziel door ons team voor u samengesteld. Deze week trappen we op de voorpagina af met de Heemsteedse fijnschilder Gabe de Vries, die exposeert met nostalgische schilderijen op Plein1, komt u kijken? En een nieuwe winnaar van de kruiswoordpuzzel die de gevulde AH-tas wint. Harry Opheikens schrijft deze week alweer 8 jaar de rubriek Onbekend Heemstede en neemt ons mee langs enkele panden op de Kerklaan. Christelijke kerken houden de Week van gebed voor eenheid. Gratis reanimatietrainingen bij de EHBO in Heemstede. De winnaar van onze feestdagenfotowedstrijd is bekend. William Dobbe van Tuincentrum De Oosteinde had er nog een hele kluif aan om uit alle inzendingen de winnende foto te kiezen, morgen in de krant. En dan erg triest nieuws: het lichaam van de 17-jarige vermiste Sam Hooftman is na een zoektocht aangetroffen in Leidsevaart, velen betuigen hun medeleven met een bloemenzee. De striptekenwedstrijd van Bibliotheek Zuid-Kennemerland werd in stijl afgesloten met verschillende winnaars. Marc de Beyer is de nieuwe directeur van Teylers Museum Haarlem. In Heemstede kwam de brandweer in actie vanwege een mistgenerator. Corona: GGD Kennemerland stelt dat aantal besmettingen afgelopen week met 30% is gestegen. Doe mee met de kleurwedstrijd die de Haarlemse Schoorsteenveger samen met Intertoys De Ballon Santpoort organiseert. Er zijn geweldige LEGO-prijzen te winnen, lees in de krant hoe je kunt meedoen. Politiek correspondent Eric van Westerloo loopt met u door enkele verkiezingsprogramma’s van partijen in aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart. In deze krant deel 1. De winnaars van de fotowedstrijd georganiseerd door winkelcentrum Heemstede zijn bekend en ontvingen hun prijs. Ook onze correspondente Mirjam Goossens ging daar kijken en hen feliciteren. Een saamhorige Vrijheidslunch voor alle inwoners op donderdag 5 mei rond Plein1 in Heemstede? Van 12 tot 15 uur vindt dan voor iedereen in Heemstede ‘Heemstede hapt’ plaats. Aanjager voor dit initiatief is Ellen Meuwese, zij was bij redacteur Bart Jonker op de koffie en licht een tipje van de sluier op. Het repaircafé in Vogelenzang hoopt dat de coronamaatregelen worden versoepeld en te openen op 15 januari. Marenka Groenhuijzen vertelt over de patroonheilige St. Bavo in Kerkgebouw in ogenschouw. Ook natuur: natuurlijk de rubriek Ken uw bos en in Ken uw waterkant vertellen we alles over de baars. Sino van Dijk houdt een Trefpuntlezing over het Normaal Amsterdams Peil in de Luifel Heemstede. Hart voor Talent voor jongeren in Zuid-Kennemerland gaat van start, lees morgen meer hierover in onze krant. Julia en Noah bleken in 2021 de populairste kindernamen. Minder autobranden tijdens de jaarwisseling, echter de meeste auto’s stonden in brand in de Randstad. En de politie stopt een illegaal feest in Haarlem. Dit en nog veel meer nieuws, vanaf morgen weer te lezen. #Heemsteder ... Lees meerLees minder

dinsdag 11 januari 2022, 21:32
Een nieuwe verse Heemsteder, met hart en ziel door ons team voor u samengesteld. Deze week trappen we op de voorpagina af met de Heemsteedse fijnschilder Gabe de Vries, die exposeert met nostalgische schilderijen op Plein1, komt u kijken? En een nieuwe winnaar van de kruiswoordpuzzel die de gevulde AH-tas wint. Harry Opheikens schrijft deze week alweer 8 jaar de rubriek Onbekend Heemstede en neemt ons mee langs enkele panden op de Kerklaan. Christelijke kerken houden de Week van gebed voor eenheid. Gratis reanimatietrainingen bij de EHBO in Heemstede. De winnaar van onze feestdagenfotowedstrijd is bekend. William Dobbe van Tuincentrum De Oosteinde had er nog een hele kluif aan om uit alle inzendingen de winnende foto te kiezen, morgen in de krant. En dan erg triest nieuws: het lichaam van de 17-jarige vermiste Sam Hooftman is na een zoektocht aangetroffen in Leidsevaart, velen betuigen hun medeleven met een bloemenzee. De striptekenwedstrijd van Bibliotheek Zuid-Kennemerland werd in stijl afgesloten met verschillende winnaars. Marc de Beyer is de nieuwe directeur van Teylers Museum Haarlem. In Heemstede kwam de brandweer in actie vanwege een mistgenerator. Corona: GGD Kennemerland stelt dat aantal besmettingen afgelopen week met 30% is gestegen. Doe mee met de kleurwedstrijd die de Haarlemse Schoorsteenveger samen met Intertoys De Ballon Santpoort organiseert. Er zijn geweldige LEGO-prijzen te winnen, lees in de krant hoe je kunt meedoen. Politiek correspondent Eric van Westerloo loopt met u door enkele verkiezingsprogramma’s van partijen in aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart. In deze krant deel 1. De winnaars van de fotowedstrijd georganiseerd door winkelcentrum Heemstede zijn bekend en ontvingen hun prijs. Ook onze correspondente Mirjam Goossens ging daar kijken en hen feliciteren. Een saamhorige Vrijheidslunch voor alle inwoners op donderdag 5 mei rond Plein1 in Heemstede? Van 12 tot 15 uur vindt dan voor iedereen in Heemstede ‘Heemstede hapt’ plaats. Aanjager voor dit initiatief is Ellen Meuwese, zij was bij redacteur Bart Jonker op de koffie en licht een tipje van de sluier op. Het repaircafé in Vogelenzang hoopt dat de coronamaatregelen worden versoepeld en te openen op 15 januari. Marenka Groenhuijzen vertelt over de patroonheilige St. Bavo in Kerkgebouw in ogenschouw. Ook natuur: natuurlijk de rubriek Ken uw bos en in Ken uw waterkant vertellen we alles over de baars. Sino van Dijk houdt een Trefpuntlezing over het Normaal Amsterdams Peil in de Luifel Heemstede. Hart voor Talent voor jongeren in Zuid-Kennemerland gaat van start, lees morgen meer hierover in onze krant. Julia en Noah bleken in 2021 de populairste kindernamen. Minder autobranden tijdens de jaarwisseling, echter de meeste auto’s stonden in brand in de Randstad. En de politie stopt een illegaal feest in Haarlem. Dit en nog veel meer nieuws, vanaf morgen weer te lezen. #Heemsteder
Meer tonen