strand

Brrr, het is weer winter

PARTNERBIJDRAGE

Zoek jij nou nog een aantal leuke uitstapjes dichtbij huis om de winterdagen mee door te komen? Dan hebben wij er nog wel een aantal voor je in petto. Doe inspiratie op en maak er heerlijke weken van. Veel plezier!

Huis te Manpad ontdekken

In februari opent Huis te Manpad weer de poorten voor een nieuw seizoen. Een levendige buitenplaats waar je iedere zaterdag om 10 uur een excursie kunt volgen. De gids vertelt tijdens deze boeiende wandeling over de rijke geschiedenis van deze historische omgeving. Ga lekker de natuur in, doe kennis op en maak er een leuke excursie van dichtbij huis. Verder ontdek je de klassieke aanleg, waarin je diverse bouwstadia herkent uit verschillende periodes. Een unieke tentoonstelling over architectuur en interieurkunst.

Wandelen aan zee

Wie zegt dat je alleen in de zomer naar de zee kunt gaan? In het winterseizoen wandelen door de duinen en over het strand is een heerlijk uitstapje. Neem bijvoorbeeld je hond mee en geniet van de frisse zeelucht, die zal vast goed doen. Wie er wat meer dagen tussenuit wil gaan die kan een vakantiehuisje boeken bij LekkerNaarZee. Perfect voor een weekendje of (mid)weekje weg, zonder dat je al te ver weg hoeft te gaan. Ze bieden ook huisdiervriendelijke accommodaties.

Speeltuin met de kids

In Heemstede en omgeving zijn genoeg buitenspeeltuinen te vinden. In de winter is het weer echter niet altijd even optimaal. In dat geval ga je wellicht liever naar een overdekte speeltuin. Wat dacht je van Monkey Town in Haarlem? Hier zullen de kinderen zich vast niet vervelen. Als je het niet erg vindt om een uurtje te rijden dan is Speelpark De Goudvis in Sint Maartensvlotbrug een goed idee. Naast 3,5 hectare buitenspeeltuin is er namelijk ook liefst 2200 vierkante meter aan overdekt speelplezier. Skelteren, van de glijbaan, in de ballenbak, genoeg te doen en voldoende ruimte voor iedereen!

Pubquizen met vrienden

In de Bloemenstad Haarlem worden wekelijks tal van pubquizen georganiseerd. Lekker dichtbij en perfect voor een avondje uit. Bijvoorbeeld iedere maandagavond bij Cafe Bruxelles of Tierney’s Irish Pub. Op dinsdag kun je terecht bij Café de Flapcan. Ook bij Meneer Frans, Café du Théâtre, Bar Boeff en Cleeff is er geregeld een pubquiz. Etaleer je kennis en neem het samen met je vrienden op tegen andere teams. Bestel nog wat lekkere drankjes bij en geniet van gezelligheid.

Museum bezoeken

Noord-Holland biedt zoveel museums dat je ze vast nog niet allemaal gehad hebt. Zo vind je in Haarlem al het Frans Hals en het Teylers museum, voor liefhebbers van schilderijen of juist van natuur objecten, zoals stenen en fossielen. Wie de grootste keuze aan musea wil hebben die reist beter af naar Amsterdam. Ga naar het gigantische Rijksmuseum, laat de kinderen experimenten doen in Nemo of ga biertjes drinken in de Heineken Experience. Ontdek beroemdheden in Madame Tussauds. Voor iedere doelgroep en liefhebber is er wel een leuk museum te vinden. Klaar met om je heen kijken? Dan ga je shoppen of sluit je de dag af met een lekker restaurantje. Geniet ervan!